Politică

articolul anterior articolul urmator

Scandal în coaliţie. USR-PLUS îi cere şefului CJ Iaşi să oprească angajarea rudelor şi prietenilor în instituţiile publice

10
20 Jan 2021 17:26:30
Autor: News.ro
Costel Alexe, şeful Consiliului Judeţean Iaşi. FOTO: Arhivă
Costel Alexe, şeful Consiliului Judeţean Iaşi. FOTO: Arhivă

Consilierii judeţeni ieşeni ai USR PLUS îl acuză pe şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, că îşi angajează rudele şi prietenii fără concurs în diverse instituţii, acuzând că acest tip de comportament este specific baronilor PSD.

Grupul consilierilor judeţeni USR PLUS a reclamat, miercuri, într-un comunicat de presă, atitudinea şi „practicile” preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe, în ceea ce priveşte modul în care acesta şi-ar angaja rudele şi prietenii fără concurs în diverse instituţii publice.

Acest tip de comportament este unul specific baronilor locali şi PSD-ului, prin care Costel Alexe abuzează de funcţia şi de puterea sa”, consideră consilierii judeţeni ai USR PLUS.

Potrivit reprezentanţilor USR PLUS, Costel Alexe "nu s-a rezumat la a cere diverse favoruri când a fost ministru, ci a pus la cale un adevărat plan de acţiune pentru a îşi angaja familia în structurile CJ”.

„Astfel, Alexe şi-a angajat prietenul (Andrei Cazacu – n.r.) ca administrator al judeţului, prieten care i-a fost consilier personal şi partener de afaceri, acesta având zero experienţă în administraţia locală. Iar mai nou, fina sa (Luminiţa Afloarei, soţia actualului vicepreşedinte al CJ Iaşi Sorin Afloarei – n.r.) a fost angajată pentru o singură zi, fără concurs, la Consiliul Judeţean, pentru ca apoi să fie detaşată la Palatul Culturii. Toate aceste acte sunt susceptibile de trafic de influenţă, abuz de putere şi chiar organizarea unei grup de lucru prin care familia Alexe să controleze judeţul Iaşi. Domnule preşedinte al Consiliului Judeţean, reforma administrativă pe care aţi iniţiat-o seamănă mai degrabă cu stilul PSD, decât cu promisiunile PNL şi programul de guvernare asumat în coaliţia de guvernare”, afirmă grupul consilierilor USR PLUS.

Totodată, consilierii judeţeni USR PLUS solicită public organizarea de concursuri de angajare transparente şi recrutarea profesioniştilor prin intermediul companiilor specializate în selecţia de personal.

„Judeţul Iaşi a devenit subiect de glume pentru o naţiune întreagă, din cauza acţiunilor iresponsabile şi prin sfidarea continuă pe care o afişează Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi. Ne exprimăm încrederea că autorităţile competente au iniţiat deja demersuri pentru a verifica legalitatea deciziilor de angajare ale rudelor, menţionate anterior”, mai precizează consilierii judeţeni USR PLUS Iaşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

muresan anna
20.01.2021, 17:30:27

Oameni noi - naravuri vechi!

+3 (3 voturi)
Ionel Marcu
20.01.2021, 17:39:07

Să-i fie rușine lui Orban că a acceptat pe liste asemenea indivizi! Și în PSD dacă era Alexe membru, l-ar fi dat afară Ciolacu și l-ar fi trimis la „ecologiști”.

+3 (5 voturi)
leuldinpanjshir99
20.01.2021, 17:44:58

Ce altceva sa se intample cand filiala PNL Iasi a fost concesionata epigonilor lui Fenechiu?

-2 (2 voturi)
Tomescu Tom
20.01.2021, 17:46:44

Bre .. Are omul puterea pe mâna lui ? O are ... !! Are " spate " puternic ... ? Are .. !! Este alesul poporului ..? Este .. !! 4 ani de aici încolo nu-l mai clintește nimeni de acolo ... Îl doare la bigă .. Asta înseamnă democrație ! Așa funcționează instituțiile statului român !

+2 (4 voturi)
dumitru bogdan
20.01.2021, 18:11:53

Astia sunt cei care au castigat puterea promițând reforme în sistemul bugetar și asmutind populația împotriva acestora. Nu avem asistente pentru vaccinare, dar sunt locuri caldute la Palatul Culturii. Toate angajările ar fi trebuit sistate, dacă situația este atât de grava în domeniul bugetar. În schimb primarii au o droaie de consilieri. Nesimțirea asta cu detașarea este maxima. Iar asta este un nesimțit sadea, demn urmaș al lui Relu Fenechiu. Aviz celor care mai pun botul la discursul unui politician precum "Fără penali în funcții publice" corect ar fi fost "Fără penalii lor în funcții publice, ci cu ai noștri".

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările