Scandal în Parlament. Bacalbaşa, gesturi obscene şi afirmaţii jignitoare: „Faci fractură dacă mai dai cu labele“. Bichineţ: „Nu v-a stricat nimeni rozeta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat marţi, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

UPDATE Săftoiu (PNL): Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a afirmat, marţi, pe facebook, că atât timp cât Nicolae Bacalbaşa mai stă în băncile Parlamentului ”nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc”, Săftoiu amintind că Bacalbaşa a mai avut ieşiri deplasate faţă de colegele din Legislativ.

”Voi aţi văzut gestul lui Bacalbaşa de azi, în Parlament? De la tribuna Parlamentului? Reprezentantul PSD care, prin gesturi, sugera o atitudine absolut scabroasă la adresa femeilor! Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului (insul care striga atunci când o femeie vorbea de la tribună «eşti în călduri» şi doar de jenă nu redau aici alte invective) nicio şedinţă de Parlament nu mai poate să aiba loc!”, a scris Adriana Săftoiu.

Parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen după ce deputatul PSD a început să jignească un coleg din opoziţie şi să arate gesturi obscene.  „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan (aluzie la Raluca Turcan - n.r.), îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a ţinut cont. Bacalbaşa şi-a continuat atacul, spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că va face fractură dacă „mai dă cu labele” şi a arătat o serie de semne obscene.

„Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să...votezi”, a spus deputatul PSD spre o colegă din Parlament de la USR care îl critica din sală. 

Gabriel Vlase i-a închis microfonul şi i-a cerut să meargă în sală. „Mergeţi în sală, vă rog, apeluri repetate”, a spus preşedintele de şedinţă. 

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”. Ulterior, într-o intervenţie la Digi24, Bichineţ a spus că el „nu jigneşte, ci ia atitudine“.

Nicuşor Dan: Am ieşit din sala de plen pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că parlamentarii formaţiunii au părăsit sala de plen a Parlamentului pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care s-a ajuns şi a anunţat că va cere sancţiuni pentru deputaţii Bacalbaşa şi Bichineţ.

”Am decis cu toţii să ieşim din sală pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am văzut din partea unui bărbat la adresa unei femei, mai întâi, după care am văzut o replică într-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem că ăsta este limbajul pe care îl aşteaptă cetăţenii de la Parlamentul României. Credem că protestul nostru o să ajute la normalizarea situaţiei din Parlament", a declarat Nicuşor Dan.

El a adăugat că va cere sancţiuni pentru deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite