Certuri şi insulte în Parlament: Haita sare, aţi avut curaj să vă băgaţi în pensii speciale / Nu e haită, suntem reprezentanţi ai poporului! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Bugetul a trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului fără niciun amendament, de unde şi atmosfera tensionată dintre putere şi opoziţie. Disputa a pornit de la subiectul majorării pensiilor şi alocaţiilor, iar social-democraţii au cerut explicaţii ministrului Raluca Turcan, care a acuzat, la rândul ei, nivelul dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finanţe.

La preluarea guvernării, liberalii susţineau creşterea pensiilor cu 40%, însă lucrurile s-au schimbat între timp. La polul opus, PSD încă cere ca majorarea să fie făcută, fapt care a încins spiritele în comisia de buget sâmbătă. 

„Cum vă uitaţi în ochii unui român când aţi spus că veţi creşte veniturile şi faceţi contrariul?” a spus contrariat social-democratul Gabriel Zetea, cu referire la liberali. 

Deputatul PNL, Florin Roman, a reacţionat vădit indignat: „Haita sare pentru că aţi avut curaj să vă bagaţi în pensii speciale.”

„Domnule deputat, ce înseamnă asta? Nu e haită aici, suntem reprezentanţi ai poporului român.” a continuat Zetea.

„Voi v-aţi bătut joc de pensionari!” a completat Florin Roman. 

„Dumneavoastră v-aţi bătut joc de pensionari, dumneavoastră aţi minţit că măriţi pensiile cu 40%.” a adăugat Gabriel Zetea. 

Liberalul Dan Vîlceanu a intervenit şi a transmis tuturor celor din sală: „Îmi cer eu scuze în numele tuturor bărbaţilor de mai devreme care au vorbit cum au vorbit.”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reuşit până la urmă să dea un răspuns legat de pensii printre contrele colegilor săi. 

„De la 1 ianuarie, conform ordonanţei 8/2021, pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei şi maxim 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut.” a spus aceasta. 

Răspunsul ministrului Muncii nu a fost de ajuns aşa că au urmat întrebările privind majorarea alocaţiilor.

„Vă rog să îmi scuzaţi lipsa de eleganţă, dar vreau să vă întreb direct: de ce aţi furat de la copiii României?” a spus social-democrata Viorica Sandu. 

Raluca Turcan a răspuns prompt: „Să fie primită încă o jignire în plus, parcă ce mai contează! O creştere în 5 etape a unei majorări înseamnă o majorare de etapă de 20%, dacă dumneavoastră vă dă altceva matematica, vă rog să spuneţi.”

Potrivit legislaţiei în vigoare, următoarea majorare a alocaţiilor cu 20% ar trebui să aibă loc în august, însă coaliţia ar vrea să amâne în Parlament acest termen pentru ianuarie 2022. Pentru majorarea din august nu au fost prevăzuţi bani în buget.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite