Scandal în PMP după ce Elena Băsescu l-a ameninţat cu instanţa pe Mihail Neamţu, care afirmă că din cauza ei PMP nu a intrat în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul candidat PMP pentru Camera Deputaţilor Elena Băsescu i-a cerut vicepreşedintelui partidului Mihail Neamţu să şteargă o postare de pe Facebook în care o acuză pe fiica fostului preşedinte Traian Băsescu că din cauza ei PMP nu a reuşit să treacă pragul electoral. De cealaltă parte,  Elena Băsescu cere prin avocat eliminarea afirmaţiilor lui Neamţu, precizând că acuzele acestuia sunt „emise doar în scopul evident de a mă denigra”.

Vicepreşedintele PMP Mihail Neamţu a făcut o analiză pe Facebook asupra motivelor pentru care partidul a obţinut un scor slab la alegerile parlamentare, nereuşind astfel să treacă pragul electoral de 5%. Acesta vorbeşte despre „favoritism, nepotism şi clientelism”, şi subliniază că „nuca de pe coliva de la căpătâiul partidului a fost candidatura unei doamene (şi a unei mame) pe care o respect, dar care n-avea tracţiune electorală: Elena Băsescu. Oare le-am transmis alegătorilor un mesaj despre meritocraţie? A fost gestul politic care a făcut diferenţa: la 6 decembrie, partidul a coborâr pragul electoral”, a afirmat Neamţu.

Ulterior, Elena Băsescu a cerut prin avocat eliminarea afirmaţiilor, susţinând că îi este denigrată imaginea.

„Deşi în preambulul mesajului referit mai sus aţi afirmat: «Comentariul meu  nu-i despre oameni, ci despre judecăţile eronate care au îngropat partidul sub pragul electoral», aţi menţionat expressis verbis numele subsenatei şi m-aţi plasat în paragraful care pune în lumină «anonimii, nulităţile şi condamnaţii penali», denumit de dumneavoastră «favoritism, nepotism şi clientalism», aducându-mi jigniri şi insulte greu de tolerat. (...) Vă atrag atenţia că susţinerile dumneavoastră nu reprezintă decât simple afirmaţii care nu au corespondent în realitate, fiind emise doar în scoup evident de a mă denigra şi de a-mi încălca dreptul la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine”, a precizat Elena Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite