Scandalul fraudării voturilor la Convenţia PDL: declaraţii despre cum s-au contabilizat voturile nule la Vasile Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga a câştigat alegerile din PDL, dar victoria sa a provocat controverse Foto: Adevărul
Vasile Blaga a câştigat alegerile din PDL, dar victoria sa a provocat controverse Foto: Adevărul

Voturile nule au fost trecute în dreptul candidaţilor, la cel puţin una dintre mesele la care s-au numărat voturile la Convenţia Naţională a PDL.

Liderul PDL Iaşi, Gabriel Surdu, i-a trimis pe ieşenii din comisiile de numărare a voturilor de la Convenţia PDL să dea declaraţie autentificată la un notar că alegerile s-au desfăşurat correct.

Un om care a reprezentat-o pe Monica Macovei, Eugen Oprişa, a mers şi a declarat la notariat că şefii din comisia de numarare i-au pus să repartizeze candidaţilor voturile nule. Astfel, Blaga primeşte mai multe din voturile nule decat Udrea şi diferenţa dintre cei doi se micşorează.

La masa respectivă s-au validat nouă voturi nule şi trebuie menţionat că la Congresul PDL au fost 15 mese de numărare a voturilor.

Validarea voturilor „mâzgălite“

Potrivit unei înregistrări audio, şeful PDL Iaşi îl sfătuieşte pe Oprişa să se discute cu o anumită doamnă „Daniela“  care are pregătită formularea pentru notariat.

„Are exact ce trebuie. E formulată aşa, nu neapărat sub putere de lege “, este sfatul lui Surdu.

Oprişa îi citeşte lui Surdu draftul declaraţiei pe care urmează să o depună la notariat.

Cei doi intră chiar în detalii despre voturile nule.

„Cum adică au fost nule şi nu erau nule ?“, întreabă Surdu.„Nouă voturi erau tăiate sau mâzgălite, şi alea mi s-au părut nule. Comisia a zis <<pune-le acolo că sunt bune>>

Potrivit declaraţiei depuse la notariat, martorul a fost repartizat la masa numărul şase, unde au fost 125 de delegaţi. Din totalulul celor 125 de delegaţi, 114 au primit buletine de vot, 11 au lipsit iar buletinele de vot ale celor care au lipsit au fost anulate.

La numărarea voturilor, au fost 287 buletine de vot, din care Vasile Blaga a avut 124, Elena Udrea – 139, Monica Macovei -15.

Nouă voturi au fost declarate nule, pentru că nu aveau tăiat numele iniţiatorului moţiunii şi nici numele moţiunii, fiind doar tăiate sau încercuite numerele curente ale moţiunii.

Declaratie_notariat2

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite