Scandalul „Halep”, greşeală capitală pentru PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea de fier care se aplică atunci când vrei să câştigi simpatie publică este să nu ataci niciodată un personaj cu încredere şi popularitate mai mare decât a ta. Traian Băsescu a făcut-o cu Raed Arafat şi a fost începutul sfârşitului pentru acceptabilitatea sa în funcţia de preşedinte al României.

Neforţat de nimeni, PSD a făcut o greşeală majoră care se va deconta în sondaje. Scandalul „Simona Halep” în care partidul s-a vârât singur arată grave probleme şi o lipsă totală de profesionalism în ceea ce priveşte gestionarea imaginii într-o situaţie de criză pentru PSD.

Difuzarea pe site-urile PSD a unor imagini manipulate şi a mesajului că publicul de pe Arena Naţională a venit nu să o omagieze pe Simona Halep, ci să o huiduie pe campioana de la Roland Garros, aplaudând-o în schimb pe Gabriela Firea, nu putea fi înghiţită nici de pelicanii din insula Belina. Atunci când diferenţa între realitate şi propagandă este prea mare, efectul este invers. Pe vremea lui Ceauşescu se spunea din cinci în cinci minute că în România se trăieşte mai bine decât în Occident. Propagandiştii partidului se gândeau că românii care stăteau cu orele la cozi pentru o bucată de parizer erau convinşi de adevărul oficial şi nu de adevărul din sacoşele lor goale.

La fel, responsabilii cu propaganda ai PSD au vrut să-i facă pe români să creadă că publicul a huiduit-o pe Simona Halep şi nu pe Firea. O aberaţie desăvârşită!

Faptul că Liviu Dragnea l-a concediat pe cel responsabil cu o încercare de manipulare atât de grosieră nu repară nimic. E prea puţin.

Liviu Dragnea ar trebui să fie cu adevărat îngrijorat faţă de ceea ce se întâmplă cu partidul pe care îl conduce. Stilul impus în Guvern se repetă şi în partid. Sunt puşi în funcţii, oricât de importante, oameni care nu se remarcă decât prin fidelitate faţă de liderul partidului. Restul nu contează. Aşa se face că numărul incompetenţilor şi al impostorilor ajunşi în posturi-cheie a depăşit masa critică.

Cu asemenea politică de cadre, PSD îşi taie singur craca de sub picioare. Nu Opoziţia îi va veni de hac, ci eliminarea competenţelor.  Sigur, Liviu Dragnea se bazează pe sfaturile unor profesionişti în materie electorală, dar aici este vorba despre decizii de zi de zi, lucruri care nu se rezolvă apelând la consultanţii străini.

Venirea Simonei Halep ar fi trebui să fie un moment de bucurie din care PSD ar fi câştigat, dacă ar fi fost mai discret. În Bucureşti, situaţia nu este deloc roză. A spune că grupurile anti-PSD au regizat momentul de pe Arena Naţională ar fi avut credibilitate dacă ar fi huiduit câteva zeci de oameni. Dar miile de spectatori au dat frâu liber nemulţumirilor legate de starea în care se găseşte Bucureştiul după doi ani de guvernare PSD.

Crede Liviu Dragnea că popularitatea PSD este mai mare decât a Simonei Halep? Crede că bucureştenii sunt fericiţi pentru că nu s-a făcut nimic în ceea ce priveşte traficul, infrastructura, curăţenia oraşului, reducerea poluării? Se va vedea la vot!

PSD are puterea în România şi se caută să obţină şi mai multă. Au avut şi alţii tot atâta putere sau chiar mai mult. Problema este ce faci cu această putere. Iar cu cât propaganda va intra mai mult în coliziune cu realităţile de zi cu zi, cu atât căderea va fi mai abruptă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite