Scandalul PSD contra DNA: Dăncilă îi cere lui Tudorel Toader să se întoarcă urgent în ţară. Ministrul Justiţiei e în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă îl cheamă de urgenţă în ţară pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Photo: Inquam Photos
Premierul Viorica Dăncilă îl cheamă de urgenţă în ţară pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Photo: Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă îi cere ministrului Justiţiei să se întoarcă rapid în România pentru a rezolva scandalul din jurul DNA. Aceasta a declarat luni că nu vorbit încă cu ministrul Tudorel Toader însă a precizat că o discuţie este necesară întrucât „lucrurile sunt îngrijorătoare”.

Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a avut încă o discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema conflictului din jurul Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) şi îi cere lui Tudorel Toader să se întoarcă urgent în ţără pentru a găsi o rezolvare a problemei.

”Îl voi chema cât de repede posibil să vină în România. Având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public, mi se pare normal ca ministrul Justiţiei să fie în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa BPN al PSD.

Primul ministru a mai precizat că situaţia este îngrijorătoare şi că în calitate de premier se află într-o ipostază inconfortabilă.

 „Este îngrijorător pentru fiecare român şi eu, în calitate de prim ministru, văzând că în discuţiile de aseară se cerea fabricarea probelor chiar pentru prim ministru, nu sunt într-o situaţie confortabilă, dar şi pentru un român care trebuie să vadă în justiţie dreptatea. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte sau că nu ar judeca lucrurile drept.”, a declarat Viorica Dăncilă, la intrarea în sediul PSD.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: "Raportul va conţine o măsură".

Toader a menţionat că se află în Japonia, unde are programate întâlniri importante până vineri, dar că, dacă este necesar, se poate întoarce mai devreme în ţară.

El a admis că sunt aşteptări din partea sa în legătură cu acest subiect şi a ţinut să dea asigurări că nu sunt presiuni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite