Scandalul din USR. Voiculescu şi liderii din filiala Bucureşti anunţă că rămân în partid, nu pleacă cu Dacian Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a dus vremea când USR-iştii sărbătoreau împreună,FOTo facebook Dacian Cioloş
S-a dus vremea când USR-iştii sărbătoreau împreună,FOTo facebook Dacian Cioloş

Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti, şi mai mulţi lideri ai filialei au anunţat că nu vor pleca din formaţiune, pentru a-l urma pe Dacian Cioloş în noua construcţie politică a acestuia. Scrisoarea transmisă pe grupurile interne este semnată de mai mulţi consilieri generali, de sector şi parlamentari.

„Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunţului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaştem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt şi rămân prietenii noştri, oameni care au pus umărul la construcţia politică în care suntem astăzi şi la schimbarea României. Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei Bucureşti şi niciunul dintre reprezentanţii noştri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici şi construim mai departe în USR”, sunt frazele de început ale scrisorii adresate membrilor din Bucureşti, intrată în posesia „Adevărul”.

„Partidul acesta va fi aşa cum vom şti şi vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătăţit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate şi o cultură organizaţională încă în formare. Pentru noi însă, membrii USR Bucureşti, decizia de a rămâne este o chestiune de responsabilitate faţă de bucureşteni. Să nu uităm: 175.000 de oameni au votat USR PLUS la alegerile locale!  La Bucureşti am reuşit să lucrăm ca o echipă, la sectoare, la Primăria Generală şi în Consiliul General, indiferent dacă adeziunea iniţială a unuia sau a altuia fusese la USR sau PLUS”, continuă semnatarii scrisorii.

Semnatarii subliniază că „depozitarul speranţelor” electoratului trebuie să fie tot USR, iar formaţiunea are nevoie de unitate, două mesaj clar direcţionate împotriva demersului pe care îl pregăteşte Dacian Cioloş. „ În acest moment, USR este însă şi depozitarul speranţelor noastre şi a milioane de oameni, a lecţiilor învăţate în ultimii ani şi casa celor care s-au implicat în politică nu pentru a se îmbogăţi ci pentru a schimba ceva.  Sunt sigur că vom găsi înţelepciunea să îndreptăm ce e de îndreptat în acest partid. Noi rămânem, pentru a ne respecta responsabilităţile asumate faţă de bucureşteni şi pentru a construi mai departe. Puterea este în unitate. Dintotdeauna. Iar unitatea se construieşte. Cu perseverenţă”, se mai arată în mesaj.

Dintre parlamentari, scrisoarea e semnată de Ştefan Pălărie, Diana Stoica, Simona Spătaru şi Diana Buzoianu, toţi foşti membri PLUS. De asemenea, sunt şi nemeroşi consilieri locali şi generali semnatari.

Scrisoarea USR-iştilor bucureşteni în contextul în care Dacial CIoloş şi mai mulţi eurodeputaţi să pregătesc să rupă partidul, pentru a crea o nouă construcţie, potrivit informaţiilor „Adevărul”

Şi Anca Dragu oscilează

Întrebată dacă l-ar urma pe Dacian Cioloş într-un nou proiect politic, fostul preşedinte al Senatului a precizat că „este greu de spus”. „Nu poţi merge într-o zonă pe care nu o ştii, trebuie discutat ce proiect se poate face, care-i direcţia. Nu aş merge în orice fel de proiect. Cu siguranţă că trebuie să avem un proiect serios, un proiect liberal, de orientare europeană, un proiect care să fie şi foarte cinstit cu oamenii şi pentru oameni”.

Întrebată dacă USR mai reprezintă un astfel de proiect precum menţionează ea, Anca Dragu şi-a exprimat speranţa ca oamenii valoroşi să se pună din nou la masa discuţiilor. „USR-ul avea aceste principii, vedeţi că au fost ceva discuţii în interiorul partidului, asta a dus şi la demisia domnului Cioloş din funcţia de preşedinte al partidului. Dumnealui a venit cu o viziune de extindere, de deschidere a partidului, aşa cum el de fapt era, avea această emblemă de partid deschis către exterior. Eu sper ca oamenii valoroşi să se pună din nou la masă şi să venim cu soluţii pentru România”, a mai precizat fosta şefă a Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite