Politică

articolul anterior articolul urmator

Scandal între Şoşoacă şi Rafila. Şoşoacă: „Sunt mai inteligentă decât alţii!“. Rafila: „Absolut, se vede de la distanţă!“ Care a fost subiectul discuţiei aprinse

88
21 Jan 2021 10:53:50
Autor: Andreea Ghiorghe
Diana Şoşoacă, senator AUR. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Diana Şoşoacă, senator AUR. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi deputat din partea PSD, a avut  un schimb de replici cu senatoarea AUR Diana Şoşoacă. Cei doi s-au contrazis miercuri seară pe tema testărilor care se efectuează pentru depistarea pacienţilor care au coronavirus.

Disputa a plecat de la declaraţiile senatoarei AUR care a spus că a primit din partea mai multor centre de efectuare a testelor de tip RT-PCR informaţii conform cărora pe documentul pe care îl primeşte persoana testată de COVID-19 s-ar regăsi, în josul paginii, cu litere mici, textul: „Activitate de recoltare neacreditată RENAR”. Senatoarea AUR a susţinut că sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din ţară.

În replică,  Alexandru Rafila a declarat că nu se pot acredita recoltările în sine, ci doar laboratoarele. Ca atare, laboratoarele nu-şi pot asuma răspunderea pentru manipularea testelor care ajung la acestea prin intermediul ambulanţelor, este exemplul oferit de medic.

 În acest context, Rafila a mai adăugat că şi dacă ar exista greşeli  sau rezultate incorecte, persoana care a fost depistată pozitiv COVID-19, sigur are virusul, singura posibilitate de eroare fiind ca cineva pozitiv de fapt, să obţină un test negativ.

Dialogul aprins dintre Rafila şi Şoşoacă


„Adică şi cei negativi sunt tot pozitivi?”, l-a întrerupt Diana Şoşoacă, în dezacord cu explicaţiile lui Rafila.

Alexandru Rafila: „Ma lăsaţi să vorbesc?”

Diana Şoşoacă: „Totuşi cred că pot să vă pun o întrebare.”

Alexandru Rafila: „Puneti întrebări în cascadă.”

Diana Şoşoacă „Pentru că sunt mai inteligentă decât alţii.”

Alexandru Rafila: „Absolut, se vede de la distanţă!”

Discuţia a continuat, iar Diana Şoşoacă a folosit greşit cuvântul „septic”, dorind să se refere la un mediu steril: „Doamna Şoşoacă, dumneavoastră ştiţi ce înseamnă un mediu septic?”, a întrebat-o Rafila. „Da, stiu. Nu există în Romania”, a răspuns senatoarea AUR. „Doamna Şoşoacă, un mediu septic înseamnă un mediu infectat”, a corectat-o Rafila. „A, da, aseptic”, s-a corectat aceasta, potrivit stiripesurse.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

88 Comentarii

Mos Gerila 2
21.01.2021, 11:02:13

Lauda de sine nu miroase a bine.... Era clar ca spectacolul va fi unul de pomina ! Ne asteapta 4 ani de circ, poftiti la mascarada !

+30 (38 voturi)
Mergeti la vot
21.01.2021, 11:34:26

Mos Gerila 2 4 ani de mascarada platita cu bani greu de prostii de romani, care s-au pishat pe el de vot.

+33 (39 voturi)
ileana iliescu
21.01.2021, 11:17:26

sosoaica cu mainile in sold ca mahalagioaicele de pe sant nu isi poate adapta discursul in functie de interlocutor, cerinta prea mare pentru o individa ai carei neuroni sunt nefunctionali, de la o circareasa.la vocabularul afisat tinzi sa crezi ca a aparat in instante numai cocalari si analfabeti functional,singurii cu care putea avea un dialog.

+20 (28 voturi)
Coco Cocos
21.01.2021, 11:19:36

cand aceasta femeie, sa zicem, va avea macar o zi din pregatirea unui doctor, profesor, inginer, poate deschide gura...in rest, numai la cerere...

+14 (20 voturi)
JEAN MARIUS CAMIL SASU
21.01.2021, 11:30:52

"Asta-i pozitia noastra" spunea SIMION la o intrunire la o manastire in care se evidentia clar pozitia bipeda homo ereticus ,in grup. Din poza SOSOACEI in Parlamentul ROMANIEI reiese si o alta pozitie, pozitia "cu mainile-n sold" in Parlamentul ROMANIEI. Un psiholog care citeste si limbajul corpului ar zice probabil ca este o pozitie agresiva, conflictuala, ne-pasnica. Daca adaugam si limbajul SOSOACEI in dialogul cu Dr RAFILA vom defini exact starea psihica a SOSOACEI (frustrare, paranoia, agresivitate) Paranoia este definita in general ca forma a schizofreniei. Avand in vedere si-alte interventii si declaratii ale SOSOACEI, intruna dintre ele facand alegatia ca se va inarma ca urmare a caracteristicii sale de patriot care este pusa in pericol de anumiti dusmani. Lasand la o parte menirea Armatei Romane ca garant de aparator al teritoriului si neamului romanesc, se poate aduce in discutie intrebarea care persoana cu cetatenie romana se considera lipsita de patriotism? De-aici se naste o alta intrebare: care sunt dusmanii poporului suspectati de catre SOSOACA? Avand in vedere cele mentionate mai sus dar si lipsa de expertiza medicala a SOSOACEI in special in ceea ce priveste pandemia cu virusul SARS 2, atitudinea clar contrara tuturor masurilor pt combaterea infectarilor, a vaccinarii populatiei, a campaniei dusa de guvernul ROMANIEI pt prevenirea si stoparea raspandirii virusului se poate spune clar ca SOSOACA este dusmanul poporului roman si nu are ce cauta in Parlamentul ROMANIEI. Aceasta opinie as dori-o prezentata spre dezbatere pe forumul virtual social media.

+7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (88)

Modifică Setările