Şedinţa de plen a Senatului a fost tensionată, liderii USR şi cei ai noii coaliţii majoritare având mai multe schimburi de replici. Atacurile între partide nu au împiedicat revocarea fără probleme a Ancăi Dragu, demisă cu 82 de voturi „pentru” (69 erau necesare). Dragu a anunţat că USR va ataca la CCR hotărârea Senatului prin care a avut loc revocarea sa. „Este o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a fost reacţia preşedintelui USR, Dacian Cioloş.
Din conducerea Senatului şi-au mai dat demisia, pentru că urmează să fie validaţi ca miniştri, vicepreşedinţii Vasile Dîncu şi Gabriela Firea. Dîncu urmează să preia Apărarea, în timp ce Firea este numită la Ministerul Familiei şi Tineretului. În locul acestora au fost numiţi şi validaţi prin vot Robert Cazanciuc şi Paul Stănescu (secretar general al PSD). Ion Mocioalcă a fost numit secretar al Senatului.
Linişte la Camera Deputaţilor
Mult mai lin au mers lucrurile la Camera Deputaţilor, acolo unde Marcel Ciolacu a candidat susţinut de PSD, PNL şi UDMR, iar adversară în competiţie i-a fost Cristina Prună. 217 voturi a adunat Marcel Ciolacu, în timp ce Prună a avut doar 77. După demisiile lui Alexandru Rafila şi Sorin Grindeanu din funcţiile de vicepreşedinţi, precum şi a lui Marius Budăi din postul de chestor, au fost validaţi pe noile funcţii de vicepreşedinte Anca Cătăuţă şi Daniel Suciu (fost ministru al Dezvoltării), în timp ce chestor a ajuns Mitică Mărgărit. Singurul viitor membru al Guvernului care nu şi-a dat încă demisia din funcţie este Florin Roman (vicepreşedinte al Camerei şi propunere pentru Ministerul Digitalizării).
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
10 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
PSD-istii nu si-au putut inchipui ca alianta de dreapta PNL-USR poate fi atit de stupida ca sa le predea puterea fara alegeri, de aceea au solicitat la inceput alegeri anticipate. Acum au vazut ca au cistigat tot ceea ce au vrut si fara ele(!). Ca urmare, de ce sa mai acuzam electoratul ca voteaza "pesede, "urna" rosie!" ?
Oameni de "valoare"...Cu cine mai votati data viitoare?
Schimbare de garda pe dracu ! USL 1.0 a folosit varianta "hard" deoarece Basescu nu era de acord cu haiducia asta. Acum e varianta soft, tot ,"deoarece" presedintele sustine USL 2.0. Pasii sunt aceiasi cu cei care au fost facuti acum 10-12 ani ... Sa vad daca se ajunge la suspendare ( daca sunt tot aceleasi etape ) si,eventual, cum se termina votarea!
Hai sa fim corecti, au avut majoritate si schimbarile s-au facut legal. Restu-s vorbe de prisos.
Jurnalistul ar trebui sa aiba mila de noi cu ac doua poze. Neamul Stanestilor iar la putere. Lamai !!! Un vagon.
Vezi toate comentariile (10)