Schimbare de situaţie. Ciolacu vrea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea Congresului PNL: Am început discuţiile cu AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Arhivă
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Arhivă

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat joi că formaţiunea pe care o conduce va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu în primele zece zile de la începerea noii sesiuni parlamentare. Social-democratul a precizat că va propune ca moţiunea să fie dezbătută şi votată de Parlament înaintea Congresului PNL, deşi anterior declarase că doreşte ca aceasta să aibă loc după cele două Congrese PNL - USR-PLUS.

Marcel Ciolacu susţine că actualul Parlament „nu mai reflectă voinţa românilor”, la fel cum susţinea şi la prima moţiune de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîţu, în sesiunea parlamentară anterioară, şi că „este cazul” să se organizeze alegeri anticipate. În ceea ce priveşte viitoarea moţiune de cenzură pe care Opoziţia doreşte să o depună, Ciolacu a transmis că PSD a început discuţiile cu AUR.

„Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii parlamentare să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură. În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în Opoziţie, AUR, şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. (...) Ţinând cont de faptul că sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea. Nu mai condiţionăm moţiunea de congresele lor sau altceva. O să cadă Guvernul, categoric", a declarat Ciolacu joi seara, la Antena3.

O nouă sesiune parlamentară va începe pe 1 septembrie, iar Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie.

La începutul săptămânii, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură după Congresele PNL şi USR PLUS din toamnă. „O să discut la acest sfârşit de săptămână cu colegii mei. Eu nu aş veni cu moţiunea să se suprapună cu lupta politică din PNL. Dar o vom depune atunci când va avea cele mai mari şanse să treacă. Categoric vom depune o moţiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare”, a spus Ciolacu duminică, într-o emisiune la România TV.

Întrebat când preconizează că va fi depusă moţiunea de cenzură, social-democratul a transmis că, după părerea sa, va avea loc după Congresele PNL şi USR PLUS din toamnă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite