Politică

articolul anterior articolul urmator

Scrisoarea a II-a către Elena Udrea

42
7 Jul 2014 18:54:00
Mihai-Răzvan Ungureanu
„Cred că îi datoraţi scuze Monicăi Macovei”- Mihai-Răzvan Ungureanu
„Cred că îi datoraţi scuze Monicăi Macovei”- Mihai-Răzvan Ungureanu

Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră şi în care recunoaşteţi că aţi fost rugată să nu apăreţi la mitingurile de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Aveţi dreptate, toată lumea a fost de acord că prezenţa dumneavoastră are un efect negativ absolut. E un bun început pentru procesul de asumare a propriilor probleme politice.

Constat, însă, cu tristeţe că ramâneţi prinsă în acelaşi proces de înfierare a duşmanilor invizibili. Scrisoarea semnată de dumneavoastră putea fi publicată fără probleme în „Scînteia” anilor ’50, schimbând câteva nume proprii şi, bineînţeles, ortografia. Aţi fi fost „pe linie”!

Vă explic din nou, în speranţa că veţi curma şirul de injurii pe care mi le adresaţi: datorez loialitate celor care au avut şi au încredere în mine, începând cu preşedintele Traian Băsescu, alături de care am avut onoarea de a lucra zece ani şi încheind cu toţi cetăţenii României. Loialitate care nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Loialitate garantată şi de faptul că am depus de trei ori jurământul de credinţă faţă de Patrie.

Dumneavoastră înţelegeţi cu totul altceva prin „loialitate”: servilism şi cultul personalităţii. Nu am semnat vreun pact şi nu am făcut înţelegeri dubioase de dragul voturilor. Nu cred în feudalismul politic, ci în libertatea opiniilor, chiar şi contrare. De altfel, nici Traian Băsescu nu mi-a cerut astfel de lucruri vreodată, spre meritul său si având toată admiraţia mea.

Până la a estima „oportunismul” sau „dezicerea” mea de Traian Băsescu, vă invit iar să măsuraţi pagubele produse de dumneavoastră Dreptei.

Şi cred că îi datoraţi scuze Monicăi Macovei. Fără dânsa, ceea ce se numeşte „independenţa Justiţiei” - pe care vă închipuiţi că o apăraţi de una singură - nu ar fi existat. Momentan, vă aflaţi pe aceeaşi listă selectă de denigratori ai Monicăi Macovei alături de Dan Voiculescu şi baronii PSD.


Citeşte şi:

Scrisoare deschisă adresată doamnei Elena Udrea”

„Despre oportunism, aroganţă şi alţi demoni. Scrisoare către MRU”

„Un duet pentru neliniştea noastră”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

m wakki
7.07.2014, 19:50:56

Scrisoarea a II-a, prostia a II-a Se ceartă 2% cu 6% Adica, nimic cu mai nimic Impotenţa cu altă impotenţă Ponta poate să spună că a câştigat la loterie: oricât ar fi de prost (şi este), adversarii lui sunt mai proşti decât el

+6 (34 voturi)
Camelian Propinatiu
7.07.2014, 20:45:51

Pentru relatiile RO cu Germania si alte puteri care conteaza superioritatea lui Iohannis este evidenta. In plus, fostul insp. gen. al jud. Sibiu poate descâlci Revolutia lui Dragomir si a lui Brates, impunând educatia ca prioritate nationala: http://www.klausjohannis.ro Din pricina marxismului ceausist, multi alti intelectuali cu vocatie literară sau socioumana au preferat cea mai grea si frumoasa facultate, de Fizica, câtiva absolventi remarcându-se ulterior civic: Gabriel Andreescu, Patapievici, Vlad Zografi, Florin Sicoie, Vlad-Demir Karaganciu. Cum la ruşi Soljenitîn, Saharov, Vasili Grossman... De fapt, în 2014 traim momentul Havel s-alegem si noi in RO presedinte un SCRIITOR, cult si care sa se comporte ca un fel de rege, cele mai tari sanse avându-le, daca s-ar incumeta, dnii Liiceanu, Plesu, Boia, Manolescu, C.T. Popescu, Ion Cristoiu, Horatiu Pepine, Petru Clej, Mircea Dinescu/ Mihaies... Poate doamnele Alina Mungiu-Pippidi, Marta Petreu si Gabriela Adamesteanu. Si poate candidatii Nobel Cartarescu si Vosganian, propusi de USR... Si, desigur, Klaus Iohannis, care s-a comportat ca un scriitor la Sibiu in anul cultural 2007!

-12 (16 voturi)
gyll
7.07.2014, 21:09:46

Ăștia cred că vreau șă-l întreacă pe Eminescu cu cele cinci scrisori ale lui.

+5 (13 voturi)
gyll
7.07.2014, 21:11:29

Revin,mă întreb,calitatea,continutul,mesajul,forța exploziva vor fi peste eminesciene?

-1 (11 voturi)
Elvis Georgio
7.07.2014, 20:18:34

Cu siguranta dl Ungureanu are mari motive sa se adreseze la doamna Udrea! Dle Ungureanu reprezentati 2% din Romani!!! Ungureanu care nu a fost nici odata ales de poporul roman pentru o functie! Ba Presedintele Basescu la pus in functi daca nu a fost tata personal, ba sa largit parlamentul romaniei! Fiti o data ales de popor apoi discutam mai departe!!!! Aveti bla bla mare si defapt 2%?!!! E dificil cu democratia, clar, la scoala lui ceausescu nu sa predat materia! e de Intales

+3 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările