Se ascute lupta de partid în PNL. Cîţu îl face mincinos pe Orban

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De promisiunea unei bătălii politice decente în PNL se alege praful. Apar acuzaţii care mai de care mai acide, se ameninţă cu dezvăluiri picante. În bună tradiţie a politicii româneşti. Nu contează că ţara trebuie guvernată, vaccinarea populaţie este în regres evident, nu se ştie dacă PNRR va fi aprobat de către CE, multe şcoli vor începe anul şcolar tot cu wc-ul în curte.

Doar 66% dintre absolvenţii de liceu s-au înscris la Bacalaureat,  pentru că statul n-a fost în stare să le asigure condiţii de învăţat în pandemie. Iar politicienii din PNL, dar şi din alte partide, fac ce au învăţat: mahala politică.

Orban vorbeşte când ar trebui să tacă

Nu ştiu cum a crezut Orban că rămâne netaxată declaraţia sa că a fost părăsit în timpul negocierilor pentru constituirea noului guvern de echipa de negociere. Adevărul stă exact pe dos, şi foştii săi subalterni n-au pierdut ocazia să-l taxeze imediat. Orban s-a retras cu şefii partidelor din coaliţie, singuri într-o sală, iar rezultatul a fost că Orban a cedat trei ministere cu greutate, Fonduri Europene, Transporturi, Dezvoltarea, având asigurată, la schimb, poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cum ar veni, a vândut partidul pentru interesele proprii. În seara aceleaşi zile, nemulţumiţii au vrut să convoace Biroul Executiv al PNL, dar preşedintele Iohannis a pus batista pe ţambal, şi totul a rămas cum a stabilit Orban. Fără să se consulte cu echipa de negociere.

Florin Cîţu: „eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia.” 

Declaraţia era pe toate canalele media, Cîţu se prefăcea că nu crede că este adevărată. L-a făcut mincinos pe Orban, şi avea dreptate să-l facă. Orban a minţit grosolan, în public, nerealizând că va fi taxat imediat.

Iar Orban vorbeşte de democraţia din partid în stil PSD: „PNL nu are nevoie de oameni care conduc organizaţii şi care astăzi votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor”.

Adică, le reproşează colegilor că nu au acceptat un singur candidat la preşedintia partidului, votat de Biroul Politic. Curat democraţie, coane Orban. Ca la PSD!

Până la urmă, ce realizări îl îndreptăţesc pe Orban să candideze la conducerea PNL?

  • A pierdut alegerile parlamentare, ignorând voturile pensionarilor, permiţând PSD să sară de la 22% la 33%;
  • A cedat partidelor din coaliţie trei ministere importante, ca să obţină pentru sine poziţia de şef al Camerei Deputaţilor;
  • A dus datoria publică a României, împreună cu Cîţu, de la 35% din PIB, la 50% din PIB. Iar deficitul bugetar la 10% din PIB;
  • A aruncat la coş deviza „fără penali în funcţii publice”, susţinându-i în continuare pe Chirica şi Alexe în funcţiile publice deţinute. L-a făcut de râs şi pe preşedintele Iohannis, care a promis că va avea o discuţie pe tema aceasta;
  • A pus în funcţii de conducere importante politruci habarnişti din clientela da partid, scandalul de la Apele Române fiind doar vârful aisbergului;
  • A susţinut în funcţii de miniştri oameni care n-au schimbat nimic în domeniul lor. Exemplu, Anisie de la Educaţie;
  • Toate promisiunile de reformă au rămas vorbe în vânt. Pensii speciale, salarii şi sporuri nesimţite, cumul de venituri simultane de la stat, raport de 1:100 între pensia minimă şi cea maximă, salariile de la stat sunt duble comparativ cu cele din privat, toate sunt tot acolo unde le-a găsit Orban;
  • Cheltuielile de funcţionare a statului sunt la fel de mari cum le-a găsit.

Practic, guvernarea PNL-Orban-Cîţu n-a schimbat nimic din ce a găsit.

Florin Cîţu trăieşte în extrarealitate

Deşi se prezintă un mare reformist, în comparaţie cu Orban, Florin Cîţu guvernează mai mult cu gura. S-a luat după Ceauşescu, declarând, cu alte vorbe, că România se află pe „cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres”.

Iată ultimele sale declaraţii:

Veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.

Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toţi românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă în toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început.”

Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Dar şi mai important INS a anunţa o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%”.

Florin Cîţu susţine că întreaga societate trebuie să pregătească pentru un boom de investiţii, asta pentru că până în 2026 în România vor intra 76 de miliarde de euro. „Pe bune” dle premier? De unde sunteti sigur ca vor veni banii aceştia?

Ce face INS-ul, nu ştiu. Ţine cont că 2 milioane de pensionari trăiesc cu sub 1300 de lei pe lună? Că inflaţia a luat-o razna, fiind cea mai mare din UE? Că 5 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei? Că sute de mii de copii se culcă flămânzi?

Presupun că dl Cîţu a avut curiozitatea să citească „festivalul” de 4000 de postări la această declaraţie a sa de pe Facebook. Spicuiesc câteva:

  • Mă gândeam să donez guvernului jumătate din pensia mea de urmaş 800 lei 
  • Inflaţia a explodat în luna aprilie ajungând la 3,75%. Preţurile au crescut şi cu 30% faţă de începutul anului. Banală franzelă de 300 de gr. a ajuns la 1,3 lei în creştere cu 30% faţă de anul trecut.
  • Cred că voi reincerca nivelul altora în curând, că pe-aici se scriu poveşti nemuritoare despre bani.
  • Nu vă supăraţi, ce fumaţi? Nu de alta, dar vreau şi eu.
  • Domnule premier, nu mai consumaţi băuturile sau mâncarea care vă sunt aduse de subaltern, sigur vă pun ceva în ele…
  • Domnule prim-ministru, Am impresia că vorbiţi despre altă ţară. Cea în care trăiesc eu este România, iar realitatea din interior este diferită de ceea ce încercaţi să creionaţi dvs.
  • Postarea asta zici că e inspirată din articolele din Scânteia anilor '50 despre cincinal. :))) Când vă citesc postările astea, parcă sunt în pielea lu' tatae de îi ascultă pe Vasile Luca şi Maurer la Plenara CC. :))
  • Sigur, dl Cîţu ar putea să spună că sunt comentarii făcute de PSD-isti. Nu prea seamănă stilul, şi oricum, nu pot fi toţi 4000 PSD-isti.

Aceasta este realitatea de azi şi cea de mâine. Pe de o parte Orban care n-a schimbat nimic din ce i-au lăsat PSD-iştii, pe de alta Cîţu care visează cai verzi pe pereţi, se crede salvatorul neamului, dar trăieşte într-o supra realitate. În cel mai bun caz, încearcă să ne manipuleze şi amăgească, considerându-ne nişte proşti care luăm de bune tot ce spune el.

LE:

Robert Sighiartau, la sedinta BEX de luni:

"Nu mi se pare normal să spuneţi minciuni şi să ne faceţi trădători. Acesta este un sindrom ceauşist - cine nu e cu noi e împotriva noastră. I-aţi făcut pe toţi trădători cei care nu sunt cu dvs, numai Ceauşescu îi numea pe toţi trădători. Prietenii dvs duc o campanie mizerabilă împotriva noastră, am fost şi ameninţat telefonic, voi depune plângere penală (...) Domnule Orban, înţeleg ca va lasă nervii prin filiale, aţi coborât atacul mult prea jos. Aţi ajuns să mă ameninţati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.

Domnule Orban - mai rămâne sa ameninţati ca veţi cădea propriul guvern precum Dragnea sau sa faceţi ce a făcut Tariceanu (aluzie la rupere). Cei doi au ieşit din viaţa publica ruşinos. L-aţi abandonat pe acel Ludovic Orban care a câştigat Congresul din 2017 şi în care am crezut, alături de care am fost. Dumneavoastră şi nu altcineva aţi abandonat interesele majore ale PNL şi aţi ales propriile interese. Nu mai sunteţi Ludovic Orban care a câştigat Congresul din 2017. Semănaţi tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veţi ajunge ca Dragnea să vă sacrificaţi propriul guvern”, ar fi spus Robert Sighiartău, conform surselor HotNews.ro, participante la şedinta BEX.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite