Sebastian Ghiţă: Înregistrarea identităţii celor care utilizează cartele preplătite, necesară în lupta cu evaziunea şi corupţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax

Deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă susţine că proiectul trimis miercuri de Guvern la Parlament, potrivit căruia utilizatorii de cartele preplătite trebuie să se înregistreze la operatorul de telefonice mobilă, este necesar şi util în „lupta cu marile reţele de evaziune şi corupţie“.

„Este un proiect absolut necesar atât pentru securitatea naţională şi pentru siguranţa cetăţenilor, cât şi pentru lupta cu marile reţele de corupţie şi evaziune. Acest proiect este unul modern şi ţine cont de realităţile în care trăim astăzi“, a declarat Ghiţă.

El susţine că proiectul nu afectează intimitatea utilizatorilor de cartele preplătite.

„Ar fi aberant ca acest proiect să fie considerat un atac la intimitatea persoanelor, în condiţiile în care utilizatorilor de abonamente telefonice le sunt preluate astfel de informaţii de ani de zile. Singura zonă rămasă expusă, fără niciun control din partea statului, era cea a cartelelor neplătite – de aceea este bine că şi în România s-a intrat în această normalitate“, a mai spus el.

Potrivit proiectului, persoanele care deţin o cartelă preplătită trebuie să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, într-un interval de şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii. În caz contrar, nu vor mai putea utiliza cartela respectivă. De asemenea, cei care doresc să achiziţioneze cartela preplătită trebuie să prezinte un act de identitate.

Citeşte şi:

DOCUMENT Cartelele telefonice Pre-Pay vor putea fi cumpărate doar pe baza unui act de identitate

Persoanele care deţin o cartelă Pre-Pay vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate. cei care vor refuza riscă sistarea serviciului. De asemenea, cei care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, la rândul lor, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.

Buletinul la control! Cei care au cartele pre-pay trebuie să-şi dea datele

Guvernul dezbate, în şedinţa de miercuri, la solicitarea CSAT, un proiect de lege privind regimul cartelelor telefonice pre-plătite, care va fi aprobat şi transmis Parlamentului, au anunţat premierul Victor Ponta şi ministrul pentru Societate Informaţională, Răzvan Cotovelea, la începutul şedinţei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite