Politică

articolul anterior articolul urmator

Sebastian Ghiţă, evlavios după ce i-a ameninţat cu bătaia pe protestatarii #rezist: Statul ar trebui să plătească Bisericii 100 de milioane de euro pe an

28
14 Mar 2019 15:56:07
Autor: Iulian Bîrzoi
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă

După ce cu câteva zile în urmă a ameninţat că le va da „şuturi în fund” protestatarilor #rezist, astăzi, fugarul Sebastian Ghiţă a declarat că statul ar trebui să platească 100 de milioane de euro pe an Bisericii Ortodoxe Române, astfel încât aceasta să înfiinţeze în străinătate şcoli pentru predarea limbii şi istoriei române.

„Multi vorbesc despre romanii plecati in strainatate si mor de grija acestora din vorbe. Vreau sa fac o propunere care sa fie clara si practica.

Plata a 100 milioane de euro pe an din partea Statului Roman catre Biserica Ortodoxa Romana pentru a organiza scoli cu program scurt (2h) pentru predarea Limbii Romane si a Istoriei Romanilor. Un curs de dezvoltare personala in limba romana cred ca ar fi bine primit in orice comunitate romaneasca din strainatate.

In felul acesta copiii romani care se nasc in strainatate pot sa ramana copii romani, Biserica isi va creste prezenta in viata familiilor romanesti iar Romania va face in sfarsit ceva pentru cetatenii sai care traiesc in afara tarii”, a precizat Ghiţă pe pagina personală de Facebook.

Datoria noastra fata de Romania este sa o pastram mereu in minte si in suflet iar datoria Statului Roman este sa foloseasca resursele stranse de la cetateni pentru a ajuta Poporul Roman sa prospere si sa devina tot mai educat si mai numeros intr-o Europa si o lume supuse pericolului imigratiei.

Acesta din urmă mai susţine că biserica a avut un rol important în cultură „din cele mai vechi timpuri”, militând şi pentru o colaborare mai mare între stat, societate şi Biserică.

Luni seară, Sebastian Ghiţă i-a ameninţat pe protestatarii #Rezist, care s-au alăturat protestului magistraţilor, spunând că dacă îi „prinde pe stradă”, îi va trimite acasă cu „nişte şuturi în fund”.

„Dacă îi mai prindem pe străzi pe bandele #rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiţiei s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la PRU, care să le dea nişte şuturi în fund şi să-i trimită acasă, că dacă poliţia nu-i trimite acasă o să-i trimitem noi (...) Facem ca oriunde. Dacă avem o lege şi o instituţie şi poliţia nu face nimic, că nu se poate să spargă geamuri şi să-l bată pe ministru sau judecător. Asta curând se va termina! Dacă poliţia nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei”, a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.

Duminică, fostul deputat PSD a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare urmând a ocupa prima poziţie a listei pe care o va prezenta Alianţa PRM + PRU. „Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană!”, a declarat Ghiţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

= aceeaşi mizerie
14.03.2019, 16:09:20

Ignoraţi orice aberaţie a oricărui gunoi roşu. Ei asta urmăresc, prin aruncarea oricăror petarde, să distragă atenţia de la dezastrul provocat de ei. Dar nu va ţine... Cu timpul vor ajunge acolo unde le e locul, arestaţi, cercetaţi, judecaţi şi închişi pentru o perioadă suficientă să nu le mai ardă de hoţii...

+15 (17 voturi)
_Turbatu_
14.03.2019, 16:23:00

N-a reusit sa puna Kövesi bâta pe el da' stai ca-i vine randu'. 100 de milioane auzi. Pai si de acolo, el cat isi ia comision?

+9 (11 voturi)
m lupascu
14.03.2019, 16:23:23

- statul ue / modernism, secularism, proprietate privata - statul esede / saracie si hotie

+5 (7 voturi)
Ratacitul
14.03.2019, 16:33:58

Desigur... De ce nu mai mira pe nimeni aberatiile acestui derbedeu? Daca biserica doreste - sa o faca. Fara bani din partea statului. Si fara a folosi statul ca un paravn pentru tot ce incearca sa faca in strainatate. Iar statul are alte posibilitati de a obtine aceleasi rezultate cu bani mult mai putini si fara propaganda religioasa nelalocul ei.

+12 (12 voturi)
kalu kalu
14.03.2019, 16:35:29

ba rebutule securist ce esti ba lepra !!! Pai tu taci dracu din gura ba lepra !!! Daca te-ar fi ingrijorat soarta romanilor din strainatate, vezi ba ca in cuibul ala de infractori unde te-ai infiltrat in serbia, acolo sunt discriminati ba romanii si li se incalca drepturile ba gunoiule ba !!!

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările