Sebastian Ghiţă „reclamă“ DNA la Parlament. De ce s-a supărat deputatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă, revoltat că nu poate ajunge la Parlament
Sebastian Ghiţă, revoltat că nu poate ajunge la Parlament

Deputatul Sebastian Ghiţă a transmis miercuri o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, prin care reclamă un abuz al procurorilor DNA în dosarul în care este cercetat sub control judiciar. Biroul Permanent al Camerei a transmis documentul Comisiei juridice, care are termen de o săptămână să redacteze un punct de vedere.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, a declarat astăzi că deputaţii din conducerea Camerei au primit de la Ghiţă, aflat sub control judiciar, o scrisoare în care acesta solicită „declararea unui conflict între puterile statului“. Supărarea lui Ghiţă intervine în contextul în care procurorii i-au interzis acestuia să părăsească municipiul Ploieşti, el fiind astfel în imposibilitatea de a ajunge la Parlament.

„Decizia mi se pare extrem de gravă, neconstituţională şi cu potenţiale repercusiuni asupra democraţiei în România. Consider că Parlamentul României şi Comisia juridică trebuie să reacţioneze de urgenţă în vederea limitării unui astfel de abuz. Totodată, solicit declararea unui conflict între puterile statului, care să fie soluţionat de către Curtea Constituţională. Lipsa unei reacţii acum va permite unui reprezentant al Parchetului să dispună într-o zi măsuri asupra unui număr atât de mare de parlamentari încât să modifice majorităţi şi să schimbe configuraţii politice. Menţionez că înaintez sesizarea Procurorului General al României şi ministrului Justiţiei, precum şi procurorului ierarhic superior“, a scris Ghiţă.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor a precizat că Biroul Permanent a trimis „cu celeritate“ scrisoarea lui Ghiţă către Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care are la dispoziţie o săptămână ”pentru a cerceta acest lucru şi pentru a rezolva”.

Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu, a venit miercuri la DNA Ploieşti, el declarând la ieşire că împotriva sa a fost luată o nouă măsură, de a nu părăsi Ploieştiul. Ghiţă a mai susţinut că această decizie a fost luată probabil pentru ca el să fie umilit şi că abuzurile asupra cetăţenilor nu pot fi tolerate. Sebastian Ghiţă a spus că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează "dărâmarea acestui guvern".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite