Politică

articolul anterior articolul urmator

Sebastian Burduja, şeful PNL Sector 1, despre poziţionarea în alegerile interne: Merg cu o singură echipă, echipa Partidului Naţional Liberal

4
30 Jul 2021 15:29:38
Autor: Radu Eremia
Sebastian Burduja, ministrul Finanţelor Publice. FOTO Facebook Sebastian Burduja
Sebastian Burduja, ministrul Finanţelor Publice. FOTO Facebook Sebastian Burduja

Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, anunţat poziţionarea filialei pe care o conduce în competiţia internă pentru preşedinţia partidului. Decizia a fost luată după consultări cu conducerea filialei şi un vot în unanimitate acordat propunerii sale de către Biroul Politic PNL Sector 1, astfel că în organizaţie vor fi invitaţi toţi candidaţi pentru prezentarea moţiunilor şi va fi dat un vot pe una sau pe mai multe dintre acestea.

PNL Sector 1 anunţă că „va respecta întru totul prevederile statutului şi regulamentului Partidului Naţional Liberal, invitând, după prezentarea moţiunilor, toţi candidaţii la preşedinţia partidului, pentru a le susţine. Ulterior, conform reglementărilor, Colegiul Director al PNL Sector 1 va putea vota una sau mai multe moţiuni”. 
 
De asemenea, Sebastian Burduja a anunţat că rămâne neutru în contextul alegerilor interne: „Ca preşedinte al PNL Sector 1, principala mea responsabilitate este să îi ascult înainte de toate pe colegii mei, să mă consult cu ei şi să asigur un proces decizional pe deplin democratic. Îi respect pe fiecare în parte şi am încredere în judecata lor. Aşa că nu am pozat, nu am folosit #teamX sau #echipaY, nu m-am poziţionat public, chiar dacă presiunile au fost mari şi presa mă întreabă de luni de zile „cu cine merg”.  Anunţ public alegerea mea şi este fără echivoc: merg cu o singură echipă, echipa Partidului Naţional Liberal. De reţinut că aceasta nu este o pledoarie pentru neutralitate din partea tuturor colegilor mei, aşa cum nu este o judecată sau o critică a celor care s-au poziţionat. Este alegerea lor. Iar aceasta este alegerea mea: o opţiune proprie, asumată.”
 
Totodată, Burduja a anunţat şi modul în care filiala va aborda Congresul din 25 septembrie: „Vom invita toţi candidaţii la dezbateri cu Biroul Politic al PNL Sector 1, coordonatorii de zone şi membrii din filiala noastră. Le vom adresa întrebări şi vom face propuneri pentru a fi incluse în fiecare moţiune supusă votului. Vom decide obiectiv şi fiecare delegat al PNL Sector 1 va vota, la congresul din 25 septembrie, aşa cum îi dictează conştiinţa şi principiile. Şi, în acelaşi spirit liberal, fiecare coleg din filiala PNL Sector 1 are şi va avea libertatea – dar şi răspunderea – de a alege cea mai bună cale pentru PNL şi pentru România. Le dorim succes candidaţilor şi aşteptăm cu interes moţiunile şi dezbaterile aferente”, a declarat Sebastian Burduja. 
 
PNL Sector 1 susţine că alegerile interne nu trebuie să fie despre un candidat sau altul, ci o competiţie a viziunilor, principiilor şi ideilor pentru viitorul Partidului Naţional Liberal şi al României. Câteva dintre provocările lansate de PNL Sector 1 competitorilor includ: Cum atragem buni profesionişti înspre politică şi înspre PNL? Cum implementăm meritocraţia şi principiul „omul potrivit la locul potrivit”? Ce facem cu think tank-ul PNL, Institutul de Studii Populare? Cum facem tranziţia de la modelul subvenţiilor generoase de la stat la sistemul donaţiilor transparente, de la cât mai mulţi cetăţeni? Cum şi când vom digitaliza organizarea filialelor şi votul membrilor PNL? Cum vom implica membrii în procesele decizionale? Cum poziţionăm marile teme liberale (sprijinirea mediului privat, investiţii în infrastructură, dezvoltare urbană şi regională, descentralizare, debirocratizare etc.) pe agenda publică?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

= aceleaşi mizerii
30.07.2021, 15:51:24

"Declarația" persoanei din articol trebuie citită "printre rînduri". El, de fapt, vrea să spună că e conștient de putreziciunea găștii gălbenoase, dar n-are încotro, dacă vrea la "ciolan"... Știe și el cä "cîțu = orban = aceleași mizerii"...

-42 (46 voturi)
Elrad Altmann
30.07.2021, 21:47:10

>Sebastian Burduja n-are vreo realizare profesională majoră >După școală a prins câteva stagiaturi și, în cele din urmă, timp de trei ani, a lucrat la Banca Mondială. Asta ar fi, în sine, o realizare, dacă după cei trei ani petrecuți acolo ar fi urmat o carieră fie în mediul privat, fie tot în vreo instituție internațională. Dar n-a urmat. După Banca Mondială, tânărul Burduja a devenit direct politician. >A înființat Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, în ianuarie 2016, un partid despre care electoratul, totuși, nu prea a auzit. În ciuda banilor pompați de tată și de câțiva amici ai acestuia, PACT n-a reușit să obțină nici măcar un singur loc de consilier la localele din 2016, iar la parlamentare nici măcar n-a reușit să aibă liste complete pentru nici măcar un singur județ. https://www.catavencii.ro/pnl-se-intareste-cu-relatiile-bancorex/?fbclid=IwAR3BVlR4cf9DH1oIokEJKRPJ3sjYZJajKTvD4TnrvBVzKxD_g8bspcT0dEw fascinant cum acest nimeni e propulsat in diverse pozitii.

-11 (15 voturi)
Elrad Altmann
30.07.2021, 21:50:31

https://www.stirilekanald.ro/drama-celui-care-a-initiat-mitingul-diasporei-fiica-de-3-ani-a-lui-sebastian-burduja-a-murit-inainte-de-proteste-18347742 În timp ce adulţii organizau un barbecue, mica Joann Ioana Maria Burduja, minunea lui Sebastian şi a lui Holly, dar şi a bunicilor săi, a rămas nesupravegheată în apropierea piscinei. Cât s-o fi întins grătarul, cu ce o fi fost asezonat, nu ştim. Cert este că, la un moment dat, Joann Ioana Maria Burduja, în vârstă de doar trei ani, a fost găsită înecată în pisicină. În ciuda manevrelor de resuscitare, în ciuda faptului că a fost transportată la spital şi băgată în comă indusă, Joann Ioana nu a supravieţuit. Trupul neînsufleţit a fost transportat discret în ţară, iar pe 4 august, fetiţa care ar fi trebuit să-şi împlinească visurile în România a fost înmormântată la fel de discret în ţara natală a tatălui ei. Pe 6 august, după cum spuneam, Sebastian Burduja a revenit public, zâmbitor şi convins că românii vor învinge. A ţinut sub tăcere moartea copilului său, pentru că dacă s-ar fi ştiut ceva despre asta, lumea s-ar fi întrebat de ce nu stă acasă, lângă soţia însărcinată în luna a noua. Care e miza atât de mare pentru un politician necopt şi fad, încât să-şi abandoneze familia tocmai într-un astfel de moment din cale-afară de nefericit?” daca isi trateaza astfel propriul copil, ganditi-va ce e in stare sa faca din voi!

-11 (15 voturi)
laur laur
30.07.2021, 17:43:38

Ba Burduja cand deschizi gura miroase a Romprest, care miroase a gunoi, mirosul tau natural.

-25 (29 voturi)
Modifică Setările