Seidler: Nominalizarea previzibilă a lui Ciucă arată o criză suplimentară. De ce PNL ar prefera să stea la cheremul PSD-ului pentru fiecare vot în Parlament?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Sidler FOTO Eduard Enea
Cristian Sidler FOTO Eduard Enea

Deputatul USR, Cristian Seidler, susţine că nominalizarea lui Nicolae Ciucă ar însemna „o criză suplimentară”. Mai mult, alesul USR îi cere lui Klaus Iohannis să îi dea un mandat lui Ciucă să nu „închidă ochii la cheltuiala iresponsabilă” a banilor prin politizare.

„E foarte gravă situaţia sanitară şi avem nevoie de un guvern deplin care să acţioneze responsabil în toate domeniile. Nominalizarea previzibilă a lui Nicolae Ciucă arată o criză suplimentară: cea de lideri politici cu instincte democratice, nu bazate pe ordine militare.  De ce PNL ar prefera să stea la cheremul PSDului pentru fiecare vot în Parlament în loc să se bazeze pe sprijinul constant al USR? Care e garanţia că premierul Nicolae Ciucă nu va accepta împărţirea banilor cu pixul lui Dragnea sau că va sprijini depolitizarea instituţiilor publice şi a companiilor de stat?”, a scris pe pagina sa de Facebook Cristian Seidler, deputat USR.  

Cristian Seidler are o solicitare şi către Klaus Iohannis, cel care sprijină din umbră varianta Ciucă premier. „Despre asta dacă aţi putea să nu tăceţi, domnul preşedinte Klaus Iohannis. Şi să îi daţi lui Nicolae Ciucă un mandat clar şi public să nu închidă ochii la cheltuirea iresponsabilă a banilor prin politizare. Nu e greu, trebuie doar să vreţi. Poate decideţi să mai daţi o sanşă ţării nu doar fără PSD ci mai ales fără pesedisme. Pixul lui Dragnea miroase la fel indiferent cine altcineva îl ţine în mână. Sper să nu învingeţi si în acest domeniu la fel cum aţi învins pandemia”, a completat deputatul.

PNL a mers la consultări cu varianta Nicolae Ciucă premier, un nume agreat în unanimitate de partid. Şi UDMR înclină să sprijine această  formulă. Pe de altă parte, PSD nu s-a pronunţat încă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite