Politică

articolul anterior articolul urmator

Semnul electoral al USR, respins de BEC pe motiv că este similar cu cel al Uniunii Salvaţi Bucureştiul

3
21 Oct 2016 23:46:35
Autor: News.ro
Nicuşor Dan (stânga) la prezentarea sloganului electoral USR. Sigla USR, prezentă pe colaj, este identică cu cea sub care partidul a candidat drept USB la alegerile locale din Bucureşti, singura diferenţă fiind iniţialele FOTO Octav Ganea/Inquam Photos
Nicuşor Dan (stânga) la prezentarea sloganului electoral USR. Sigla USR, prezentă pe colaj, este identică cu cea sub care partidul a candidat drept USB la alegerile locale din Bucureşti, singura diferenţă fiind iniţialele FOTO Octav Ganea/Inquam Photos

Biroul Electoral Central a respins, vineri, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie să se deosebească de cele anterior înregistrate de alte formaţiuni, având în vedere că ele aparţin de drept primei formaţiuni care a depus cererea. În acest caz, notează BEC, este vorba despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune care a candidat la alegerile locale.
 
Biroul Electoral Central transmite că, la verificarea datelor din instanţă, pe 16 octombrie, când USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizată printr-o hotărâre definitivă şi nu a fost înregistrată la Tribunal.
 
Din acest motiv, BEC a decis să respingă înscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum să îşi aleagă o nouă prezentare grafică.
 
BEC a decis să respingă, de asemenea, şi semnele electorale ale Uniunii Ucrainienilor din România şi Uniunii Democrate a Tătarilor din România, admiţând în schimb înregistrarea semnelor electorale pentru Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Partidul Mişcarea Populară, Partidul România Unită şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, printre altele.
 
Sigla Uniunii Salvaţi Bucureştiul la alegerile locale din luna iunie FOTO usb.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Raskolnikov
22.10.2016, 06:40:05

face si BEC ce poate sa-i incurce,asta e.Se pare ca Dragnea a scazut ritmul...

+2 (4 voturi)
Mos Ion Roata
24.10.2016, 20:32:03

Ha, ha, ce-mi plac glumele mele, cum zicea piratul din care ati facut icoana! Acum Neicusor trebuie sa depuna alte liste de semnaturi la BEC, ca semnaturile celor 350.000 de scafandri nu sunt valabile! Vedeți deciziile Biroului Electoral Central: http://media.dcnews.ro/other/201610/decizia_78_84908300.pdf

Mos Ion Roata
24.10.2016, 20:44:25

Neicusor-Daniel Dan se eschiveaza: semnaturile au fost depuse pe numele partenerei sale civile Mirabela Grădinaru... Mare e gradina scufundacilor!

Modifică Setările