Senator PNL: Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia sunt îngrijoraţi de toate modificările la Codurile penale. Ştiu şi numărul şi conţinutul amendamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatoarea PNL, Iuliana Scântei.
Senatoarea PNL, Iuliana Scântei.

Senatorul PNL Iuliana Scântei a declarat, joi, că este încântată de întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, spunând că aceştia s-au arătat îngrijoraţi de modificările aduse recent Codurilor penale. Scântei a explicat că „un stat care nu pedepseşte infractorii este un stat în care nu mai există supremaţia legii”, completând că România este, în acest moment, o astfel de ţară.

„Personal, pe mine m-a bucurat această întrevedere, pentru că am văzut reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia care au citit sesizările, care nu ştiu doar numărul, ci şi conţinutul amendamentelor transmise, care cunosc în detaliu parcursul legislativ al acestor modificări legislative, şi care sunt îngrijoraţi. Sunt îngrijoraţi dacă toate aceste modificări legislative au fost făcute în temeiul unor studii de impact cu privire la efectele pe care le va genera noua politică penală reformată în România şi care vor fi consecinţele în privinţa dosarelor aflate în prezent pe rolul instanţelor judecătoreşti sau pe rolul organelor de urmărire penală, inclusiv care va fi soarta acestor dosare penale în care s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti definitive”, a declarat joi senatorul PNL Iuliana Scântei.

Scântei a mai subliniat „că un stat care nu pedepseşte infractorii sau care îi scapă de pedepse este un stat are nu-şi respectă angajamentele europene şi în care nu mai există supremaţia legii”.

„Cu părere de rău, România se află într-o astfel de situaţie”, a spus senatorul.

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în România joi şi vineri, în vederea pregătirii unei opinii privind modificările aduse recent Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, şi are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, cu parlamentarii din Comisia specială pentru legile justiţiei, cu preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea şi cu reprezentanţii CSM, DNA sau DIICOT. Avizul Comisiei de la Veneţia a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie luată în 28 iunie, iar concluziile evaluării ar urma să fie prezentate în 19 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite