Politică

articolul anterior articolul urmator

Senator PSD, către preşedintele Ungariei: Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească VIDEO

20
21 May 2022 17:29:09
Autor: News.ro
Calin Maties FOTO Facebook
Calin Maties FOTO Facebook

Senatorul PSD Călin Mătieş a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la ceremonia organizată u prilejul dezvelirii statuii principelui Gabriel Bethlen, manifestări la care a luat parte şi preşedintele Ungariei, Katalin Novak. Mătieş a oferit preşdintelui un buchet de flori şi i-a transmis că ”Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească”.

Potrivit www.ziarulunirea.ro, senatorul PSD de Alba Călin Mătieş s-a aflat, sâmbătă, la Alba Iulia, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare, unde s-a întâlnit pentru câteva secunde cu preşedintele Ungariei, Katalin Novák, la momentul dezvelirii statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen. 

După ce i-a dăruit preşedintelui un buchet de flori cu tricolor, Mătieş i-a transmis că ”Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească”.  

”Am dat flori doamnei prşedinte şi i-am urat bun venit. Aş vrea să pun pe Avram Iancu că sunt 150 de ani şi Cetatea avea nevoie de Avram Iancu”, a declarat Călin Mătieş, afişând un portret al lui Avram Iancu, pe care l-a aşezat lângă statuia dezvelită.  

Mătieş a fost îmbrăcat în costum popular românesc.

VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Capelin Amar
21.05.2022, 17:57:56

Știm că trufia ungurească n-are seamăn Dar și prostia românească-i frate geamăn Și o vedem în acțiune fără greș Împodobită chiar cu flori de Mătieș. Nu i-a ajuns că ne jigni Novaka Făcu el una și mai groasă, iaca: Trânti jos la statuie tabloul c-un erou. Iar florile să le mănânce el ... că-i bou!

-6 (14 voturi)
www.brave.com
21.05.2022, 18:00:19

Never say never.... Ungaria spera sa devina mare cu ajutorul rusilor... daca castiga Trump peste 2 ani si desfiinteaza NATO cum zicea prin 2019?... Roumania va avea soarta Ucrainei, posibil si mai rau... Citeste mai mult: adev.ro/rc8jm2

-12 (24 voturi)
gheorghe deveanu
21.05.2022, 18:02:28

Nu foloseste nimanui falsificarea istoriei sau interpretarea tendentioasa. Gabriel Bethlen, nascut la Ilia in judetul Hunedoara, a fost principe al Transilvaniei si Rege al Ungariei... A fost un umanist recunoscut in Europa veacului sau, a respectat libertatea religioasa a locuitorilor Transilvaniei, iar daca voia sa uneasca Tarile Romanesti cu Transilvania sub numele de Dacia (si nu Ungaria), inseamna ca voia sa faca un stat cu majoritate romaneasca. Pe de alta parte, in secolul XVII nu exista ideea de "nationalitate" si nu conta daca un ungur (Bathory) a ajuns rege al Poloniei sau daca un roman, Iancu de Hunedoara a ajuns regentul Ungariei ! Exacerbarea unor manifestari nationaliste nici nu rezolva nimic si nici nu aduce vreo solutie la problemele existente. In rest, fudulie cu staif... Asa ca sa respectam principiul latinesc : "Nec sutor supra crepidam" !

0 (12 voturi)
G M
21.05.2022, 18:18:51

Vremurile de demult s-au dus. Numai ungurii fără minte își doresc Ardealul cu vreo 7-8 milioane de români, cei cu mintea la ei nu și-l doresc, pentru că asta le-ar crea numai probleme. Și la fel, numai românii fără minte se mai tem că Ungaria ne ia Ardealul. În rest, putem trăi foarte bine împreună, istoria e istorie, iar autonomia n-ar fi un lucru rău, dimpotrivă. De mai bine de o sută de ani tot pleacă banii din Ardeal la București, care-i împarte cum vrea și nu se știe ce se face cu ei că nu se vede nici un rezultat. Clujul și Timișul primesc și acum sub 45% din ce le ia Bucureștiul, lar Vasluiul, cu baronul putred de bogat Buzatu, primește tot peste 158% și Vrancea cu Oprișan, la fel de bogat, 129%. Asta ne-a adus Unirea !

-3 (11 voturi)
Mihai Medias
21.05.2022, 18:33:04

"... Senatorul PSD Călin Mătieş a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la ceremonia organizată U PRILEJUL dezvelirii statuii principelui Gabriel Bethlen... Mătieş a oferit PREŞDINTELUI un buchet de flori..." Bai, voi aia de la niuzpunctro, va mai bateti mult joc de limba, profesie si deontologie ?

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările