Politică

articolul anterior articolul urmator

Senator UDMR: Cât de jalnic trebuie să fii încât să ceri demisia ministrului când acesta vrea să elaboreze o legislaţie care să salveze vieţi

28
21 Jun 2021 17:41:19
Autor: Maria Dinu
Tanczos Barna la Covasna FOTO Tanczos Barna / Facebook
Tanczos Barna la Covasna FOTO Tanczos Barna / Facebook

Senatorul Fejér László Ödön atrage atenţia că situaţia privind atacurile urşilor este scăpată de sub control şi că unii agenţi decredibilizează acţiunile celor care încearcă să vină cu soluţii. El subliniază că singura idee a acestora sunt gardurile electrice, însă una dintre victime a fost atacată chiar în timp ce îşi recondiţiona gardul electric.

Senatorul a mai subliniat că faptul că Ministerul Mediului lucrează la un proiect de lege ce prevede ca autorităţile locale să poată interveni într-un interval de 24 de ore şi îi condamnă pe cei care critică demersul şi cer demisia ministrului Tanczos Barna. 

Este tot mai îngrijorătoare situaţia din aceste judeţe, oamenii trăiesc cu frică şi nu ies din casă. Este de salutat faptul că Ministerul Mediului lucrează la un proiect de lege, care ar da posibilitatea autorităţilor locale ca într-un interval de 24 de ore să intervină prin sedare sau împuşcare, în funcţie de situaţia de la faţa locului. Doar autorităţile locale pot decide cât de gravă este situaţia. Cât de jalnic trebuie să fii încât să ceri demisia ministrului când acesta vrea să elaboreze o legislaţie care să salveze vieţi”- a subliniat senatorul Fejér László Ödön.

Senatorul este de părere că o parte dintre activişti nu înţeleg de fapt ce înseamnă „a fi activit în România”. 

”Situaţia este scăpată de sub control, vieţile oamenilor sunt în pericol din cauza atacurilor urşilor în judeţele Harghita şi Covasna şi nu numai, iar, în momentul de faţă, unii ecologişti de tastatură nu fac nimic constructiv, doar decredibilizează orice acţiune a membrilor acelor organizaţii de mediu care într-adevăr se concentrează asupra găsirii unor soluţii necesare.  În urma gesturilor şi iniţiativelor acestor aşa-zişi ecologişti este evident faptul că ei nu înţeleg sensul sintagmei “a fi activist în România”; pentru ei se pare că aceasta înseamnă doar să devii inamicul semenilor tăi  în lupta cu urşii”, a declarat vice-liderul  grupului UDMR din Senat, după ce un bărbat a fost raniot grav, fiind atacat de urs în localitatea Zagon din judeţul Covasna. Alţi doi bărbaţi au fost atacaţi de urşi în judeţul Harghita. Prima victimă a fost înregistrată în 18 iunie, iar a doua în 20 iunie. 

El mai spune că ”Agent Green susţine cu tărie că gospodăriile nu sunt bine protejate cu garduri de fire electrice, dar se pare ca încă nu au aflat despre atacul de ieri când un bărbat a fost atacat de un urs chiar în timp ce îşi recondiţiona gardul electric”. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Gogu Steriade
21.06.2021, 17:54:35

Javrelor, dupa ce ati ras toate padurile din Harghita si Covasn, acum va mirati ca ursii au devenit agresivii. Sa va vad in mamii mortii voastre daca cineva va ia casa daca o sa fiti amabili si draguti. O partida de vanatoare la urs costa intre 5000 si 7000 euro pentru straini. De fapt asta e miza, javrelor.

-8 (24 voturi)
Florescu Constantin
21.06.2021, 18:27:29

Barna ia treceti si reimpaduriti . Ati furat copacii si acum sunteti mirati ca vin ursii sa caute mancare in sate si orase. Daca nu mai au padure unde sa traiasca nu au nici mancare. Ce te faci ca nu intelegi? Doar ptr ca nu vb lb romana?

-10 (20 voturi)
alexandru Zamfirescu
21.06.2021, 17:56:18

nu sunt fan udmr, nu ma intereseaza culoarea politica in acest caz, dar ministrul are perfecta dreptate; am senzatia ca multi membrii ong au trait numai cu catelusi si au vazut animale salbatice numai prin gradini zoo. daca ar trai printre oamenii care sunt atacati des de ursi si chiar mistreti, oameni care isi duc viata greu din cresterea animalelor sau cultivarea gradinilor, poate ar putea intelege situatia reala. mergeti , oameni buni, in zonele unde sunt anuntate aceste atacuri si discutati cu localnicii, ce greutati din cauza atacurilor acestor animale

+8 (14 voturi)
laur laur
21.06.2021, 17:59:38

Dupa ce Arthur cel mai mare urs din Romania a fost impuscat ca trofeu de un print care a platit pentru el 7000 de Euro unei asociatii de vanatori dintr-o zona de etnici maghiari condusa de un etnic maghiar in baza unei plangeri pentru UN ALT URS care facuse in urma cu cateva luni pagube intr-un sat din zona fara ca Domnul ministru sa faca alceva decat sa incerce sa ne abureasca e firesc ca sa i se ceara demisia. Daca nu ar fi avut nici o legatura cu impuscarea contra cost a lui Arthur si tot ar fi trebuit sa-si de demisia. Da voi etnicii maghiari din politica membrii ai unui partid balama contra naturii,aveti obrazul gros nu va impiedicati voi de un biet ursa

-9 (17 voturi)
John McClane
21.06.2021, 18:20:05

Daaa, cat de prosti si nerecunoscatori suntem noi, ca nu vedem maretele realizari si faceri de bine bozgore. Vorba lui Fanica Patraulea, cand ii numara banii din doi in doi: auzi, n-ai vrea sa incercam si invers?

-4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările