Senatorii îşi iau o lună de concediu plătit în campanie electorală. Şedinţa de astăzi a fost suspendată din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Senatului FOTO Mediafax
Plenul Senatului FOTO Mediafax

Plenul Senatului nu se va mai reuni în perioada destinată campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Liberalii reclamă această decizie.

„Reprezentanţii din Biroul Permanent ai PNL au votat împotriva acestei propuneri, susţinută de celelalte partide, trebuie să spun că şi reprezentantul PDL s-a abţinut. Propunerea este ca să venim şi săptămâna viitoare, doar luni şi marţi, deci din nou să se legifereze doar trei ore, trei ore şi jumătate pe săptămână, şi după aceea să nu mai venim deloc la Parlament“, a spus Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL.

Şedinţa plenului Senatului de astăzi a fost suspendată din lipsă de cvorum. Cvorumul este îndeplinit dacă în sală sutn cel puţin 87 de senatori, astăzi fiind prezenţi doar 73. Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat că liberalii părăsesc şedinţa plenului.  „Grupul PNL nu a fost de acord cu modificarea programului şi cu propunerea ca astăzi să nu avem sesiune de întrebări şi interpelări. Prin urmare, consecinţa este aceea că grupul PNL se retrage şi scoatem şi cartelele din aparatul de vot. Noi părăsim plenul. Nu vreau să intrăm într-o dispută cu privire la asigurarea cvorumului“ a spus Haşotti.

Liderul senatorilor PNL a semnalat şi faptul că pe ordinea de zi a şedinţei de marţi sunt 45 de proiecte legislative care vor fi adoptate tacit, fără dezbatere şi vot.

„Mie mi se pare că Parlamentul, implicit Senatul, este în primul rând pentru a legifera. Sigur că suntem oameni politici, campania electorală trebuie să se desfăşoare, trebuie să participăm la campania electorală, dar în momentul în care Parlamentul adoptă tacit propuneri legislative trebuie să avem foarte mare grijă în ce măsură nu greşim atunci când intrăm într-o inactivitate, nu spun într-o vacanţă parlamentară“, a mai spus Haşotti.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în 25 mai, iar campanie electorală începe vineri, pe 25 aprilie.

Pe aceeaşi temă:

Cum arată ordinea partidelor pe lista la europarlamentare

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC), Florentin Sorin Drăguţ, a tras la sorţi joi ordinea ocupată de partidele politice pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, după cum urmează: PDL, PMP, UDMR, USD, PNL, PRM.

VIDEO Candidat la europarlamentare cu sprijin preoţesc: „Cer tuturor să facă un efort, mai ales în schituri, biserici şi parohii“

Candidatul independent la alegerile europarlamentare din luna mai, Iulian Capsali, a strâns cele 100.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursă cu ajutorul preoţilor, deşi Biserica Ortodoxă Română interzice implicarea politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite