Senatorii României (II)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce înţelegem despre conducătorii noştri, la prima citire a CV-urilor lor oficiale de pe site-ul Parlamentului, cel puţin. Mai jos sunt reacţiile şi comentariile lui George Butunoiu, project architect Politoscop, la citirea acestora.

Parlamentul României 2016-2020: Senatorii (în funcţie la momentul analizei, octombrie 2020) partea a II-a, în ordine alfabetică.

DUMITRESCU Cristian Sorin

1955 (65 ani) - Senator PSD 2016-2020

Când vezi un parlamentar care-şi face doctoratul pe la 50 de ani, după nu ştiu câte mandate de deputat şi senator, cam bănuieşti despre ce e vorba. Dar domnul Cristian Dumitrescu şi-a făcut doctoratul în ştiinţe politice la "Universitatea din Paris". O denumire care ar cere nişte clarificări, fiindcă o universitate cu acest nume a apărut abia anul trecut în Oraşul Luminilor, din contopirea unor universităţi care aveau alt nume în 2002, când spune domnul Cristian Dumitrescu că a făcut doctoratul acolo. Dar, oricum, oricare şi oriunde ar fi doctoratul său, domnul Cristian Dumitrescu e prin parlamente de 30 de ani, şi la Bucureşti şi în Europa, aşa că noi vorbim acum doar ca să ne aflăm în treabă. Între timp, domnul Cristian Dumitrescu scrie poezii şi se uită la filme englezeşti, franţuzeşti şi italieneşti netitrate, pentru că înţelege singur ce spun actorii. (GB – octombrie 2020)

DUMITRESCU Iulian

1972 (48 ani) - Senator PNL 2016-2020

Domnul Iulian Dumitrescu e foarte preocupat de securitate, aşa că a studiat-o pe cea naţională, la Universitatea Naţională de Apărare Carol I din Bucureşti, şi pe cea internaţională la Harvard, în America. Şi asta după ce a făcut Politehnica mai întâi, la Metalurgie (redenumită pudic acum drept Ingineria Materialelor), şi apoi contabilitatea la ASE, care i-a deschis drumul către carnetul de expert contabil. Domnul Iulian Dumitrescu pare să fie un antreprenor înnăscut, a condus mai multe firme de transporturi, construcţii şi consultanţă – fiind şi acţionar la ele, am dedus eu fără să fi citit asta în CV, totuşi. Iar de aproape 10 ani e senator vorbitor de engleză şi franceză. (GB – octombrie 2020)

DUNCA Marius Alexandru

1980 (40 ani) - Senator PSD 2016-2020

Inginer mecanic format la Universitatea din Braşov, la care mai face două mastere, apoi încă un "master" la o universitate care nu există, dar care dă astfel de cartoane de pus în CV, plus diverse cursuri de specializare. A încercat şi un doctorat, dar l-a abandonat şi s-a consolat până la urmă cu ce avea deja. A condus o afacere de curăţare a diamantelor în Braşov, ce pare să fie chiar a dânsului. Dar, cum bătea vântul dinspre partidul său, cum se lipea şi domnul Marius Dunca de câte un job politic. La judeţ, la Bucureşti, unde a fost şi ministru un an, la Parlamentul European. Ce o fi consiliat dânsul la Bruxelles cu engleză şi franceză la B1 (ceea ce, pe piaţa de business, înseamnă că ştii să spui doar I love you şi Je vous aime, madame), doar cel consiliat va putea să ne spună, într-o zi. (GB – octombrie 2020)

FĂLCOI Nicu

1967 (53 ani) - Senator USR 2016-2020

Când educaţia era altfel decât acum în România, şcolile de ofiţeri nu erau considerate facultăţi, chiar dacă erau de 3 ani şi studiile erau echivalate formal celor de subingineri. Doar Academia Tehnică Militară avea o imagine cât de cât onorabilă, deşi undeva mai jos în ierarhia respectabilităţii academice. Dintre militari, totuşi, cei din aviaţie aveau o oarecare reputaţie, pentru că acolo erau forţaţi să înveţe, chiar dacă adesea doar din instinct de conservare, ca să nu cadă din avion când sunt singuri în el. Domnul Nicu Falcoi a făcut o astfel de şcoală militară de ofiţeri de aviaţie de 4 ani, devenind pilot de avioane supersonice, avioane pe care le-a zburat aproape 20 de ani. Apoi face o facultate adevărată la Politehnica din Timişoara şi iese din Armată, făcându-şi o afacere în transporturi, noua sa specializare. Domnul Nicu Fălcoi vorbeşte engleză şi franceză. (GB – octombrie 2020)

FEDEROVICI Doina Elena

1974 (46 ani) - Senator PSD 2016-2020

Când oamenii fac mai spre bătrâneţe o facultate pe la o universitate privată obscură, care nu are dreptul să dea diplome, sau care nu există, pur şi simplu, trec pudic în CV doar "licenţă la Universitatea Cutare"! Fără să sufle o vorbă despre facultate, sperând că acela care citeşte nu se prinde. Aşa şi cu doamna Doina Elena Federovici: Licenţa Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Bucureşti – probabil în drept, deducem noi, ştiind ce se dă la acel magazin de diplome. Cu această licenţă, doamna Doina Elena Federovici a consiliat tot ce se putea: 10 ani un parlamentar, pe cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, jud . Botoşani, ba chiar şi pe cei de la S.P.C.E.P. Botoşani, până să vină la Bucureşti ca senator, acum aproape 10 ani, şi să ne consilieze pe noi toţi. Inclusiv în engleză, dacă e nevoie... (GB – octombrie 2020)

FEJÉR László Ődőn

1961 (59 ani) - Senator UDMR 2016-2020

Domnul László Ődőn Fejér nu şi-a pus CV-ul pe site-ul senatorilor, aşa cum par să se fi înţeles cei din partidul lor, însă am găsit unul uitat pe cel al deputaţilor. Inginer maşinist format la Braşov, dar imediat după revoluţie îşi deschide o serie întreagă de firme, pe care le şi conduce. Nu scrie în CV în ce domenii, dar după denumiri par să fie în orice era o oportunitate, probabil în zona sa, în Covasna. Senator de aproape 10 ani, fără limbi străine. (GB – octombrie 2020)

FENECHIU Cătălin Daniel

1969 (51 ani) - Senator PNL 2016-2020

Domnul Cătălin Daniel Fenechiu are un Certificat de atestare a competenţelor profesionale în domeniul Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică-Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". În rest, avocat şi parlamentar de când se ştie, fără limbi străine. (GB – octombrie 2020)

FIFOR Mihai Viorel

1970 (50 ani) - Senator PSD 2016-2020

Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, după ce şi-a luat un doctorat în antropologie de la Universitatea din Craiova. Facultatea de Litere la Craiova, română şi engleză, după care intră în cercetare socio-umană. Manager al Muzeului Olteniei din Craiova până în 2012, când devine senator, ministru, fiind viceprim-ministru în prezent, conform CV-ului sau, probabil fără ştirea preşedintelui Johannis sau a prim-ministrului Orban... (GB – octombrie 2020)

FILIPESCU Răducu George

1956 (64 ani) - Senator PNL 2016-2020

Unul dintre cei câţiva “parlamentari-fantomă” din România, nu găseşti nicio informaţie relevantă despre dânsul. Nu are CV pe site-ul Parlamentului, nu am văzut nici pe Internet. Ori e ceva în neregulă cu dânsul, şi a avut grijă să-şi şteargă toate urmele, ori e cu totul antisocial. Oricum, o mare dovadă de dispreţ faţă de cei pe care îi reprezintă, şi faţă de cetăţenii români, în general. Cu atât mai mult cu cât aproape toţi ceilalţi colegi ai săi respectă măcar nişte reguli minimale de politeţe politică şi socială publicându-şi CV-urile, chiar dacă adesea stângaci şi pline de greşeli… (GB – octombrie 2020)

GANEA Ion

1951 (69 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Ion Ganea face o facultate de drept pe la 33 de ani, în timp ce era ofiţer pe undeva, timp de vreo 30 de ani. Probabil pensionar mulţi ani înainte de a ajunge senator în legislatura curentă, vorbitor de ceva rusă şi germană. (GB – octombrie 2020)

GHICA Cristian

1969 (51 ani) - Senator USR 2016-2020

Un CV foarte expeditiv, dar probabil că nu ar fi putut scrie cu mult mai mult, chiar dacă s-ar fi străduit. Facultatea de Transporturi la Politehnica din Bucureşti, apoi toată viaţa director în companii private, în domeniul calculatoarelor şi al publicităţii. A mai făcut şi dreptul la o facultate privată, mult mai târziu, doar dânsul ştie de ce atunci şi acolo. Păcat că nu şi-a găsit timp să înveţe şi nişte limbi străine... (GB – octombrie 2020)

GIOANCĂ Eugen

1958 (62 ani) - Senator PNL 2016-2020

Unul dintre cei câţiva “parlamentari-fantomă” din România, nu găseşti nicio informaţie relevantă despre dânsul. Nu are CV pe site-ul Parlamentului, nu am văzut nici pe Internet. Ori e ceva în neregulă cu dânsul, şi a avut grijă să-şi şteargă toate urmele, ori e cu totul antisocial. Oricum, o mare dovadă de dispreţ faţă de cei pe care îi reprezintă, şi faţă de cetăţenii români, în general. Cu atât mai mult cu cât aproape toţi ceilalţi colegi ai săi respectă măcar nişte reguli minimale de politeţe politică şi socială publicându-şi CV-urile, chiar dacă adesea stângaci şi pline de greşeli… (GB – octombrie 2020)

GORGHIU Alina Ştefania

1978 (42 ani) - Senator PNL 2016-2020

Doamna Alina Gorghiu face dreptul la o universitate privată şi apoi un doctorat credibil în drept penal la universitatea de stat din Iaşi. După care tot timpul avocat în cabinetul său, mediator, practician în insolvenţă, deputat şi senator în ultimele trei legislaturi. Asta dacă am înţeles eu ce trebuie din CV-ul său, pentru că are un mod foarte original de a-l scrie, mai ales când vine vorba despre perioade:

2013-01.05.2016: Avocat titular al Cabinetului individual de Avocat "Gorghiu Alina Ştefania" 2008.01.05.2016: Mediator Autorizat 2009-09.12.2010: Practician în insolvenţă

Despre limbile străine nu scrie nimic... (GB – octombrie 2020)

GOŢIU Remus Mihai

1973 (47 ani) - Senator USR 2016-2020

Domnul Remus Mihai Goţiu e unul dintre cei mai originali şi excentrici parlamentari români. Nu are doctorat în management, nu are master în ştiinţe militare la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", nu a pus piciorul pe la Colegiul Naţional de Afaceri Interne, nicio licenţă de la Academia de Poliţie Al. I. Cuza, nici de la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", nici măcar o diplomuţă de la Institutul Naţional de Administraţie, nimic, nimic, nimic! Şi, colac peste pupăză, e şi singurul parlamentar care şi-a făcut poza oficială în tricou pe site-ul Parlamentului...

Domnul Remus Mihai Goţiu face târziu o facultate de jurnalism la Babeş-Bolyai, la 34 de ani. Până atunci, dar şi cât a fost student, şi după aceea a lucrat ca jurnalist la mai multe publicaţii în paralel, radiouri, reviste, online etc., orice îi putea propaga ideile şi cauzele pentru care a militat şi militează în continuare foarte activ. Scrie poezie, proză scurtă, publică, ia şi premii pentru lucrările sale. Nu am văzut limbile străine în CV-ul său, dar nişte oameni care-l cunosc personal mi-au scris că le vorbeşte şi se descurcă cu ele. (GB – octombrie 2020)  

PS: Domnul Mihai Goţiu face o facultate serioasă la vremea la care trebuia făcută, la o universitate respectată, şi asta în vremea în care se dădeau examene grele de admintere şi erau câte 15 candidaţi pe loc. Aşadar, domnul Mihai Gotiu face Facultatea de Drept la Universitatea Babes-Bolyai, însă nu o trece în CV, lăsându-ne să credem că a făcut doar una mai uşurică, mult mai târziu, spre bătrâneţe, şi să ne facem o impresie proastă despre dânsul, pe cale de consecinţă. A uitat de diploma aceea, pur şi simplu, nu a pus-o în CV-ul oficial de pe site-ul Parlamentului din masochism, din neglijenţă, din superficialitate, din teribilism, din fiecare dintre acestea câte puţin? Greu de spus, dar poate ne va explica dânsul într-o zi...

HADÂRCĂ Ion

1949 (71 ani) - Senator ALDE 2016-2020

Domnul Ion Hadârcă nu ne-a onorat cu un CV al său pe site-ul Parlamentului care-i plăteşte leafa şi pensia, dar am găsit ceva pe Wikipedia. Domnul Ion Hadârcă e dintr-o lume pe care puţini o cunosc, şi încă infinit mai puţini o înţeleg. Vorbesc despre cea de dincolo de podul de flori. Domnul Ion Hadârcă e poet prolific şi politician hiperactiv. Nici eu nu înţeleg de care parte este şi pentru ce militează, aşa că nu mai am despre ce să scriu, fiindcă noi, la Politoscop, analizăm doar activităţile nepolitice ale politicienilor. Or, în afară de poezie şi de politică, nu am mai găsit altceva despre dânsul. Ba da, totuşi: vorbeşte engleză şi rusă. (GB – octombrie 2020)

HĂRĂU Eleonora Carmen

1960 (60 ani) - Senator PNL 2016-2020

Doamna Eleonora Carmen Hărău a făcut ASE-ul, e expert contabil, doctorat în economie la 35 de ani şi pe vremea când încă însemnau ceva. A fost toată viaţa profesoară, până la titlul de conferenţiar la Politehnica din Timişoara, însă şi directoare generală a unui grup de firme cu 700 de angajaţi, până să fie deputat, acum la al doilea mandat de parlamentar. Nu scrie nimic despre limbile străine. (GB – octombrie 2020)

ILEA Vasile

1970 (50 ani) - Senator Independent 2016-2020

Un CV făcut intenţionat în aşa fel încât să nu înţelegem cine este şi ce a făcut domnul Vasile Ilea. Vedem o facultate de zootehnie, făcută cu întârziere, dar nu e clar dacă a şi terminat-o, fiindcă niciun job nu are legătură cu aceasta. A fost contabil la început, apoi asistentă vreo doi ani, şi toate acestea pe când era şi manager la S.C. Ilea & Barciuc S.N.C. Mai scrie că este un utilizator independent de engleză şi franceză, adică fără mare legătură cu acestea, după înţelegerea mea. (GB – octombrie 2020)

ILIE Viorel

1965 (55 ani) - Senator PNL 2016-2020

Domnul Viorel Ilie îşi începe educaţia serios şi la timp, la Politehnica din Iaşi, însă apoi această ia o traiectorie ciudată, cu nişte mastere pe la Bacău şi la o privată în Iaşi. Inginer la diverse firme, 8 ani director la un mare trust din Moineşti, după care primar al aceluiaşi oraş timp de aproape 10 ani, unde se pare că nu a avut nevoie de limbi străine. (GB – octombrie 2020)

ILIESCU Cătălin Lucian

1976 (44 ani) - Senator PMP 2016-2020

Liceu de informatică, Politehnica la Bucureşti, un master la ASE, după care prostituţia intelectuală uzuală pentru parlamentari cu Colegiul Naţional de Afaceri Interne şi cu Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". Restul CV-ului e făcut în bătaie de joc, intenţionat ca să nu înţelegem nimic din el. Sunt înşirate nişte nume de firme, un job de director general la Centrul Pentru Artele Spectacolelor Sala Palatului, apoi senator. Şi multe joburi de consilier local şi general pe la primăriile Bucureştiului. Cât despre limbile străine, la fel de eliptic: engleză, adică înţelegeţi voi ce vreţi. Eu, ca recrutor de 30 de ani, înţeleg că domnul Cătălin Lucian Iliescu nu e în stare să lege 6 cuvinte englezeşti în aceeaşi frază. (GB – octombrie 2020)

IONAŞCU Gabi

1957 (63 ani) - Senator PMP 2016-2020

Inginer hidrotehnician la Politehnica din Iaşi, lucrează câţiva ani în domeniu, dar după ce vine revoluţia lasă ingineria pentru primăria din Slobozia, unde stă aproape 12 ani. Apoi ceva companii private, dar nu merităm noi să ştim ce erau acelea şi ce făcea domnul Gabi Ionaşcu la ele. Senator poliglot, după propria apreciere, cu engleză, franceză şi italiană. (GB – octombrie 2020)

IORDACHE Virginel

1959 (61 ani) - Senator PSD 2016-2020

Facultate de fizică la Politehnica din Iaşi, probabil acelea de 3 ani, care făceau profesori de şcoala generală şi de grupuri şcolare. Şi da, predă vreo 15 ani pe la grupuri şcolare din Suceava, apoi face un pas către un liceu, cu nişte inserţii de inspectorat şcolar judeţean, probabil după cum băteau vânturile politice în judeţul lor.

Mai interesant (şi foarte amuzant) este CV-ul domnului Virginel Iordache la partea cu Diplome: pagini întregi de mărunţişuri, cum ar fi că a făcut o vizită în Franţa sau că a primit o adeverinţă de participare la Gura Humorului.

Când a scris la secţiunea "activitate publicistică", cred că domnul Virginel Iordache îşi închipuia că CV-ul său va fi citit doar de foştii săi elevi de la grupul şcolar: Moartea timpului, Marele tur al planetelor, Folosirea pendulului lui Mach la verificarea legilor pendulului simplu, Biopotenţiale electrice la plante, Ofertă curriculară şi extracurriculară personalizată, Reforma activităţii efective în clasă, Regulament de organizare şi funcţionare a Comitetului Reprezentativ al Părinţilor şi multe, multe altele. Doar despre limbile străine a uitat domnul Virginel Iordache să scrie în CV-ul său de 6 pagini... (GB – octombrie 2020)

IRIZA Scarlat

1955 (65 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Scarlat Iriza a vrut să-şi piardă urma ca senator, dar a uitat de CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Inginerie la Universitatea din Craiova cu oarecare întârziere, lucrează în diverse întreprinderi până la revoluţie, apoi îşi face firma sa de reparaţii utilaje de care se ocupa 10 ani. Asta până când e remarcat şi i se propune să-şi pună experienţa de reparator în slujba întregii ţări, ca parlamentar, în numeroase legislaturi de atunci încoace. Vorbeşte puţin franceză, este deschis spre nou şi spre cunoaştere, şi pare să fie atât de mândru de permisul său de categoria B, încât l-a pus de două ori în CV. (GB – octombrie 2020)

LÁSZLÓ Attila

1964 (56 ani) - Senator UDMR 2016-2020

Un CV arogant, aşa cum şi l-au făcut mai toţi colegii dansului de partid. Domnul Attila László a făcut Universitatea de Medicină şi Farmacie la Cluj. A fost puţin medic în Ungaria, dar i-au făcut mai tare cu ochiul banii din domeniul farmaceutic. A schimbat iarăşi, conducând 10 ani Rulmenţi-Şuruburi SRL, după care viceprimar la Cluj şi apoi senator de aproape 10 ani, fără limbi străine. (GB – octombrie 2020)

LEŞ Gabriel Beniamin

1975 (45 ani) - Senator PSD 2016-2020

Economist cu o oarecare întârziere la Universitatea de Vest, un master la o facultate privată, după care direct viceprimar la Satu Mare, la 29 de ani, apoi subprefect. Când nu erau ai săi la putere, presupun eu, şi-a găsit un job în comuna Racşa. Cu ce a acumulat acolo, domnul Gabriel Beniamin Leş revine în forţă şi ajunge director, senator, ministru al Apărării... Presupun că activitatea sa publicistică a avut un rol determinant în numirea sa ministerială la Apărare: Merceologie, ed. Daya, Satu-Mare, Bazele merceologiei, ed. Daya, Satu-Mare, Bazele merceologiei şi teoria calităţii, ed. Daya, Managementul siguranţei alimentare şi expertiza merceologică, ed. Daya, Managementul calităţii, asigurarea calităţii perin certificare şi standarde, ed. Daya, Introducerea în studiul merceologiei şi problematica calităţii, ed. Daya, Satu-Mare... (GB – octombrie 2020)

LUNGU Dan

1969 (51 ani) - Senator USR 2016-2020

Domnul Dan Lungu nu şi-a făcut facultatea într-o universitate, ca toţi ceilalţi, ci într-o unibversitate, unde a fost şi şef de promoţie. Doctorat în sociologie la scurt timp după aceea, postdoctorală la Sorbona, în sociologia artei şi a literaturii. Cariera academică la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iaşi, până la nivelul de conferenţiar la catedra de Sociologie, cu o paralelă ca director al Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi, până să devină senator. (GB – octombrie 2020)

LUNGU Vasile Cristian

1979 (41 ani) - Senator PMP 2016-2020

Domnul Vasile Cristian Lungu nu-şi pune un CV pe site-ul Parlamentului, ca senatorii de rând, însă îşi face un site propriu, în care ne spune doar ce-i convine dansului, cum ar fi că are o soră în Bucureşti care e judecătoare. Până să mă intereseze ce visuri şi ce convingeri are domnul Vasile Cristian Lungu, aş fi vrut să ştiu alte câteva lucruri mai banale, însă nu a fost să fie... (GB – octombrie 2020)

LUPU Victorel

1949 (71 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Victorel Lupu este Cetăţean de onoare al Comunei Mogoşeşti din judeţul Iaşi şi al Statului Nebraska din SUA. Face contabilitate la Cuza în Iaşi, apoi aproape 20 de ani planificator, contabil, economist, şef birou, director adjunct la cei cu autobuzele şi tramvaiele din Iaşi, director la finanţele publice în mai multe rânduri, prefect etc. Presupun că americanii l-au informat prin semne că-i dau hârtia de cetăţean de onoare al Nebraskai, pentru că domnul Victorel Lupu nu vorbeşte vreo limbă străină. (GB – octombrie 2020)

MANOLIU Dan

1962 (58 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Dan Manoliu face Politehnica la Bucureşti, la Maşini agricole, care era cenuşăreasa facultăţilor în vremurile acelea. Dar apoi domnul Dan Manoliu îşi reface reputaţia, şi chiar o sporeşte cu nişte cursuri la Colegiul Naţional de Apărare. Domnul Dan Manoliu a rămas multă vreme credincios meseriei sale de inginer. Interesant este că după ce a condus 13 ani Societatea de Utilaj Greu şi Transporturi în Construcţii Roman, domnul Dan Manoliu a plecat ca şef de balastieră la Vaslui. Apoi a condus o firmă misterioasă vreo 8 ani, despre care nu ne spune absolut nimic, activitate care l-a propulsat însă către conducerea Consiliului Judeţean Neamţ şi apoi către Parlamentul României, în grupul vorbitorilor de engleză. (GB – octombrie 2020)

MARCIU Ovidiu Cristian Dan

1953 (67 ani) - Senator PSD 2016-2020

Un CV simplu şi clar. Domnul Ovidiu Cristian Dan Marciu e inginer constructor, a făcut asta 20 de ani, după care a dat ingineria pe primăria din Giurgiu. Prefect apoi, iarăşi inginer, în funcţie de cum băteau vânturile politice. Naţionalitate română, limba română... (GB – octombrie 2020)

MARIN Gheorghe

1952 (68 ani) - Senator PSD 2016-2020

Inginerie mecanică la Braşov, tot felul de certificate de absolvire puse alături de un doctorat în inginerie făcut după aproape 20 de ani, vorbitor de engleză şi germană. Încearcă o carieră academică fără doctorat, dar o abandonează şi revine în fabrică. Dar după puţin timp prinde un culoar în politică, ajunge deputat chiar în primele legislaturi de după revoluţie, apoi acolo rămâne, cu ce se găseşte. Când nu prinde vreun job de secretar de stat, se retrage în Parlament, consiliind pe cine îi poate asigura un salariu, după care reuşeşte să reintre ca deputat şi senator de aproape 10 ani încoace. (GB – octombrie 2020)

MARIN Nicolae

1973 (47 ani) - Senator Independent 2016-2020

Domnul Nicolae Marian face un liceu industrial în Bucureşti, apoi îşi lasă vreo 10 ani de reflecţie ca să se decidă la care universitate să dea. Onoarea revine prestigioasei facultăţi de management de la celebra Spiru Haret. Domnul Nicolae Marian nu ne spune ce a făcut în primii 10 ani, ci doar după ce a pătruns tainele managementului spiruharetist şi le-a aplicat din postul de manager transporturi la SRL-ul domnului Stefu Ion. În 2012 lasă Bucureştiul pentru unul dintre cotloanele Galaţiului, ajungând primar în comuna Pechea, unde le vorbeşte ţăranilor şi celor doi copii ai săi în germană, italiană şi spaniolă! (GB – octombrie 2020)

MARUSSI George Nicolae

1969 (51 ani) - Senator USR 2016-2020

Domnul George Nicolae Marussi ne lasă un CV făcut cu scârba pe portalul Parlamentului, însă pe site-ul partidului e ceva mai vorbăreţ. Începe telenovelistic, cu cei doi copii ai săi şi copilăria dintr-un sat din Alba, apoi narează despre Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, primul său job de inginer la Petrostar, după care, la scurt timp, intrarea sa într-o firmă austriacă din domeniul petrolului şi ascensiunea sa în grup, care a trecut de graniţele României, ajungând să conducă businessul austriac în ţările din jurul Marii Negre şi cele din Europa de Nord. (GB – octombrie 2020)

MATEI Constantin Bogdan

1980 (40 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Constantin Bogdan Matei trece mai întâi pe la un grup şcolar din Vâlcea, după care face o facultate de educaţie fizică la Sibiu, iar de 5 ani e doctorand tot în anul I la aceeaşi universitate. Şi de atunci, timp de 10 ani s-a tot antrenat pentru jobul de senator predând educaţia fizică şi sportul unor copii de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann” din Rm. Vâlcea. Plus pregătirea teoretică obligatorie pentru parlamentarii romani:

CURS DE FORMARE CONTINUĂ : UTILIZAREA INSTRUMENTELOR ON-LINE ÎN EDUCAŢIE , NR.6418 / 31.03.2015 ;

PROGRAMFORMARE COTINUĂ : ŞCOALA ALTFEL , PROGRAM PERSONALIZAT , NR. 529 / 16.06.2015;

MANAGEMENT EDUCAŢIONAL PREUNIVERSITAR PERFORMANT – UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI , anul 2015 ;

CURS DE FORMARE CONTINUĂ : COMUNITATEA ONLINE – MEDIU ACTIV DE ÎNVĂŢARE , NR. 404 / 18.07.2014;

CURS FORMARE ANTRENORI RUGBY - RUGBY TRUST DEVELOPEMENT – ANGLIA , anul 2014 ;

CURS DE FORMARE CONTINUĂ : UTILIZAREA INSTRUMENTELOR ON-LINE ÎN EDUCAŢIE , NR. 13491 / 30.12.2014;

CURS FORMARE – MANAGER DE PROIECT , anul 2014 ;

CURS DE FORMARE CONTINUĂ PÎRLS, INSTITUTUL DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI , POSDRU 35279 , NR.289 / 15.10.2013 ;

DE LA DEBUT LA SUCCES - PROGRAM NAŢIONAL DE MENTORAT DE INSERŢIE PROFESIONALĂ A CADRELOR DIDACTICE - UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ DIN BUCUREŞTI , NR. 408 / 18.11.2013 ;

CURSURILE ŞCOLII DE VARĂ , anul 2012 ;

FORMARE PROFESIONALĂ : MANAGER DE PROIECT , SERIA E / 0076841 , ANUL 2012;

CURS DE FORMARE CONTINUĂ RUGBY – TAG , INTERNAŢIONAL RUGBY BOARD , MAI 2012 ;

ATESTAT INSTRUCTOR RUGBY , FEDERAŢIA ROMANĂ DE RUGBY , anul 2011 ;

CURS FORMARE - CONSILIERE ŞI ORIENTARE , anul 2011 ;

ATESTAT DE FORMARE CONTINUĂ PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ ; UNIVERSITATEA BUCUREŞTI , SERIA E / 0004686 , anul 2010 ;

FORMARE CONTINUĂ : CURSURILE ŞCOLII DE VARĂ , CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ, BUCUREŞTI , IULIE – AUGUST 2009 , NR. 118 / 07.07.2009 ;

FORMARE PROFESIONALĂ : MANAGEMENTUL COMUNICĂRII , CALITĂŢII , COMPETENŢELOR , NR. 8 / 20.09.2009;

FORMARE CONTINUĂ : DIDACTICA DISCIPLINEI EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT, 7-8-9 .02. 2007 , NR. 55 / 09.02.2007 ;

Masterat „ TEHNOLOGII INFORMATICE APLICATE ÎN MANAGEMENTUL ORGANIZAŢIILOR SPORTIVE

Curs „ COMUNITATEA ONLINE – MEDIU ACTIV DE ÎNVĂŢARE ” nr.13491 / 30.12.2014

Curs „ UTILIZAREA INSTRUMENTELOR ONLINE ÎN EDUCAŢIE ” nr.6418/31.03.2015

Curs , Comunitatea on-line – mediu activ de învăţare , nr.404/18.07.2014 (GB – octombrie 2020)

MAZILU Liviu Lucian

1966 (54 ani) - Senator PSD 2016-2020

Inginer constructor cu facultatea făcută mai târziu, lucrează toată viaţa în domeniul său în Turnu Severin, alternând activităţile de inginerie cu cele din Consiliul Judeţean Mehedinţi, după cum erau ai săi la putere. Domnul Liviu Lucian Mazilu poate să le vorbească muncitorilor în engleză, dacă vrea. (GB – octombrie 2020)

MELEŞCANU Teodor Viorel

1941 (79 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Teodor Meleşcanu a făcut Institutul Universitar de Înalte Studii Internaţionale din Geneva (Elveţia), şi trei ani mai târziu şi-a luat doctoratul în drept internaţional la Universitatea din Geneva, în 1973. A lucrat toată viaţa, din 1966, cu funcţii înalte în Ministerul Afacerilor Externe, ministru, senator în mai multe legislaturi. (GB – octombrie 2020)

MIHAIL Radu Mihai

1969 (51 ani) - Senator USR 2016-2020

Domnul Radu Mihai Mihail a făcut electronică la Politehnica din Bucureşti, pe vremea când aceasta era printre facultăţile respectate din Bucureşti, apoi un master în management şi un MBA la una dintre şcolile de top din Paris şi din toată Europa. Ajunge repede la Orange într-un post înalt în departamentul de tehnologie, iar după 3 ani e recrutat de Motorola pe un post de conducere, lucrând în Chicago şi la Paris. Cu acest profil, domnul Radu Mihai Mihail e dorit de orice mare companie din lume în domeniul tehnologiei şi e printre puţinii parlamentari români cu o valoare profesională adevărată la nivel internaţional. (GB – octombrie 2020)

MIHU Ştefan

1953 (67 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Ştefan Mihu vorbeşte engleză şi franceză, desenează şi pictează, pentru acestea din urmă fiind laureat al unor concursuri naţionale şi internaţionale de pictură sub "patronatul" UNICEF...

Domnul Ştefan Mihu s-a urnit greu, i-a luat 8 ani până să se decidă dacă să dea la facultate, însă după ce l-a înţepat ţânţarul Cunoaşterii, nu s-a mai oprit din învăţat! Şi-a luat carnetul de expert contabil, şi chiar şi un doctorat la vârsta de peste 50, doctorat la care a muncit 10 ani. A lucrat la Finanţele publice Constanţa, după care de aproape 20 de ani încremenit în poziţia de lector la Spiru Haret din Constanţa, "Autor al unor numeroase lucrări ştiinţifice". (GB – octombrie 2020)

MIREA Siminica

1971 (49 ani) - Senator PSD 2016-2020

Doamna Siminica Mirea se preface, bănuiesc eu, că nu ştie să scrie un CV. Termină "management agroturistic" la Bioterra pe la 40 de ani, după care ne expediază scurt: 1998 – prezent: Director general! (GB – octombrie 2020)

MOGA Nicolae

1952 (68 ani) - Senator PSD 2016-2020

Domnul Nicolae Moga e atât de încântat de certificatul său de absolvire de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", încât îl trece de două ori în CV, că nu cumva să scape cuiva. În rest, energetica la Politehnica din Bucureşti şi dreptul la Universitatea Ecologică, chiar pe când era subprefect la Constanţa. Domnul Nicolae Moga a lucrat în domeniul său de centrale termoelectrice, dar imediat după revoluţie s-a eliberat şi s-a făcut subprefect, de câte ori a putut. Şi apoi ce s-a mai nimerit: preşedinte la Televiziunea Neptun din Constanţa, coordonator lucrări construcţii-transport pe la nişte firme, după care senator perpetuu, căsătorit, vorbitor de rusă şi franceză. (GB – octombrie 2020)

NICOARĂ Marius Petre

1958 (62 ani) - Senator PNL 2016-2020

Domnul Marius Petre Nicoară lucrează munceşte ani ca tehnician, până reuşeşte să intre la Politehnica din Cluj. Lucrează ca inginer până la revoluţie, după care conduce un grup de firme despre care nu consideră că merităm să ştim ceva, Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, apoi senator perpetuu, în ultimele trei legislaturi, în comisia poligloţilor, departamentul română, maghiară, franceză, germană şi italiană! (GB – octombrie 2020)

NICOLAE Şerban

1968 (52 ani) - Senator PSD 2016-2020

CV tipic de impostor, cum spunem noi, recrutorii din business, când vedem aşa ceva. La educaţie, domnul Şerban Nicolae trece sec: 1997 (adică la 29 de ani) - Licenţă Ştiinţe Juridice! Ghici, ce să fie, ce să fie, un'să fie? Apoi ceva şi mai interesant: 2009 - Doctorat Relaţii Internaţionale şi Studii Europene! Altă ghicitoare... În rest, însă, lucrurile sunt mai clare: consilier de stat la Preşedinţie, ministru, senator poliglot, vorbitor de engleză, franceză şi italiană. (GB – octombrie 2020)

NIŢĂ Ilie

1956 (64 ani) - Senator PSD 2016-2020

Se pare că domnul Ilie Niţă a rămas repetent un an la liceu, l-a terminat în 5 ani şi la vârsta de 20. Apoi repetă isprava şi face o facultate de subingineri de 3 ani în 4. Rămâne cu o frustrare, deduc eu, fiindcă revine la aceeaşi universitate tehnică din Iaşi după 20 de ani, şi de data aceasta face aceeaşi facultate de mecanică de 5 ani, în 5 ani! Apoi nu se mai opreşte din învăţat! Face două mastere în paralel la Universitatea Ecologică, în ecoturism şi în resurse umane, apoi face trecerea obligatorie pe la Institutul Naţional de Apărare şi prin alte locuri din care mai poţi primi o diplomă pe care să ţi-o treci în CV.

Domnul Ilie Niţă lucrează în construcţii până la revoluţie, apoi director tot în construcţii la un SRL, nu se ştie unde şi ce e cu el. De aproape 20 de ani, din 2004 şi până în prezent vinde asigurări de la Grawe, deşi nu ar avea voie să facă asta, fiind parlamentar. Le vinde doar românilor, pentru că nu ar avea cum să se înţeleagă cu un străin, oricine ar fi el. Sigur, nici să fie în continuare director la S.C. NIL CONSTRUCT S.R.L. nu-i mai permite legea domnului Ilie Niţă, însă se pare că nu prea-l interesează astfel de mărunţişuri. (GB – octombrie 2020)

NOVÁK Csaba Zoltán

1975 (45 ani) - Senator UDMR 2016-2020

Domnul Csaba Zoltan Novak este unul dintre cei câţiva “parlamentari-fantomă” din România, nu găseşti nicio informaţie relevantă despre dânsul. Nu are CV pe site-ul Parlamentului, nu am văzut nici pe Internet. Ori e ceva în neregulă cu dânsul, şi a avut grijă să-şi şteargă toate urmele, ori e cu totul antisocial. Oricum, o mare dovadă de dispreţ faţă de cei pe care îi reprezintă, şi faţă de cetăţenii români, în general. Cu atât mai mult cu cât aproape toţi ceilalţi colegi ai săi respecta măcar nişte reguli minimale de politeţe politică şi socială publicându-şi CV-urile, chiar dacă adesea stângaci şi pline de greşeli…(GB – octombrie 2020)

OPREA Mario Ovidiu

1965 (55 ani) - Senator PNL 2016-2020

Domnul Mario Ovidiu Oprea este un "prodessional" din 1996, singurul prodessional din Parlamentul României, din câte am studiat noi. Dar nu a fost din totdeauna prodessional domnul Mario Ovidiu Oprea, ci inginer electrotehnician, în rând cu ceilalţi, şi chiar a lucrat în domeniu câţiva ani după revoluţie. Dar apoi consiliile locale şi judeţene din Dolj îl atrag ca un magnet, şi doar Parlamentul reuşeşte să-l mai dezlipească de ele. Parlament prin care îl găsim de aproape 20 de ani, cu o singură mică pauză. Şi, din câte am dedus noi, poţi atinge starea de prodessional şi fără să vorbeşti vreo limbă străină... (GB – octombrie 2020)

OPREA Ştefan Radu

1970 (50 ani) - Senator PSD 2016-2020

Un "CV" făcut cu total dispreţ faţă de toată lumea, şi faţă de cei care l-au ales şi l-au trimis acolo, înainte de orice altceva... (GB – octombrie 2020)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite