Senatorul Niculae Bădălău rămâne preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Niculae Bădălău FOTO Marian Iliescu
Senatorul PSD Niculae Bădălău FOTO Marian Iliescu

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a anunţat că decocamdată nu se pune problema înlocuirii de la şefia organizaţiei judeţene PSD a lui Niculae Bădălău, senatorul urmărit penal pentru trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro.

„La momentul acesta nu se pune în discuţie înlocuirea din funcţie a preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, nu e bine să joci pe mormântul cuiva nici înainte de a muri, nici după. Până se vor încheia cercetările există prezumţia de nevinovăţie, iar organizaţia judeţeană a PSD Giurgiu are un preşedinte în persoana senatorului Niculae Bădălău“, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă Nicolae Barbu.

Preşedintele interimar al Organizaţiei judeţene PSD Giurgiu recunoaşte că această situaţie afectează imaginea PSD, dar consideră că atunci când este vorba de un partid puternic apar şi astfel de lovituri, iar asemenea dosare nu ar avea acelaşi impact mediatic dacă nu ar fi legate şi de nume din politică, sau justiţie, ori procuratură.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de parlamentarul Niculae Bădălău “în sarcina căuia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii ANAF, cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea APIA)” se arată într-un comunicat de presă emis luni, 28 octombrie de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

50 de milioane de euro este valoarea prejudiciului suferit de statul român după evaziunile fiscale ale reţelei ce activa pe piaţa cărnii de pui.

Pe aceeaşi temă:

Senatorul Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Şeful PSD Giurgiu are zeci de mii de euro în conturi, bijuterii, tablouri şi cinci terenuri

Dragnea: Îl cunosc pe Bădălău. Sper din toată inima să nu fie implicat

Zeci de percheziţii la sediile unor firme din Bucureşti şi alte cinci judeţe printre care şi Giurgiu. Pe lista suspecţilor se află şi senatorul Niculae Bădălău

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite