Politică

articolul anterior articolul urmator

Senatul a respins, în şedinţă secretă, contestaţia Dianei Şoşoacă. Sancţiunea pe care a primit-o va fi menţinută

14
17 May 2021 19:43:24
Autor: Andreea Ghiorghe
Contestaţia Dianei Şoşoacă a fost respinsă. FOTO: Adevărul/ Daniel Guta
Contestaţia Dianei Şoşoacă a fost respinsă. FOTO: Adevărul/ Daniel Guta

Senatul a respins luni, în şedinţă secretă, contestaţia depusă de senatoarea Diana Şoşoacă la sancţiunea pe care i-a aplicat-o forul legislativ. Prin urmare, avertismentul scris pe care aceasta l-a primit va fi menţinut.

Soluţionarea contestaţiei a fost făcută cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. 

În urma sancţiunii cu avertisment scris care i-a fost aplicată Dianei Şoşoacă pe 26 aprilie, aceasta nu mai poate reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit preşedintei Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, Dianei Şoşoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”. 

Senatoarea Şoşoacă a transmis Comisiei un răspuns scris, în care îi acuza pe senatori că o supun discriminării, hărţuirii şi jignirilor pentru că emite „opinii” cu care coaliţia de guvernare nu este de acord. Aceasta a subliniat că va anunţa ambasadele şi va cere ajutor internaţional.

„Vă anunţ că voi sesiza pe lângă instituţiile Statului Român, inclusiv instituţiile internaţionale cu prerogative în apărarea drepturilor omului, mai ales cu privire la discriminarea subsemnatei pe criterii de religie şi etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate  juridică, având în vedere că subsemnata sunt de profesie avocat, dar şi cu privire la declaraţiile politice pentru care niciun om politic nu poate răspunde în niciun mod, încălcarea dreptului la liberă exprimare şi libertatea de opinie. (...)  

Vă învederez că faţă de presiunile şi hărţuirea pe care le exercitati faţă de subsemnata, mă văd nevoită să anunţ toate ambasadele din România cu privire la linşajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMÂN ŞI VOI CERE AJUTOR INTERNAŢIONAL”, a explicat Diana Şoşoacă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Noah Scînteia@Vancouver.ca
17.05.2021, 19:55:00

Sossoaca iar a pierdut... ca SS-ul...

+4 (6 voturi)
Ovidiu Olariu
17.05.2021, 20:49:11

Vai si vai de noi ! Este absurd, este inacceptabil ! Asta este dreptate ? Cum de este posibil sa fie respinsā contestatia Dianei Sosoacā, aceastā mare luptatoare pentru drepturile si liberatile cetatenesti ? ! Toatā lumea si mai ales tara, Romania, va pierde ! In aceastā vrednicā si mândrā romanâncā recunoastem o voce farā de seamān ! Cand isi casca gura tovarasa Ssoacā si, mai ales, cand incepea sa urle se facea liniste in jur. Pana si maidanezii erau impresionati de prestatia ei ! Sa i se facā dreptate !

+10 (14 voturi)
tomas frank
17.05.2021, 20:10:40

Asta trebuie legata si inchisa la Spitalul Socola Iasi ! Maine poimaine vine cu vreo bomba in senat ( din partea n-ar fi nicio suparare ) .

+5 (9 voturi)
Amdo Odma
17.05.2021, 20:37:19

E jenant. Voteaza la secret, ceea ce pentru multe legi nu functioneaza. Le e frica de gura Sosoacei si astia sunt parlamentari care decid pentru Romania!

-8 (14 voturi)
Aurel Paun
17.05.2021, 20:58:20

Ce sanctiune a primit aceasta mahalagioaica ce se pretinde Senator: avertisment scris si contesta sanctiunea? Aceasta individa, ca sa nu-i zic altfel, nu are ce cauta in Parlamentul Romaniei sau orice alta institutie publica. Locul individei este la "Nr.9".

+10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările