Politică

articolul anterior articolul urmator

Senatul a terminat banii de deplasări, deşi bugetul a fost dublu faţă de anul trecut. Tăriceanu: „Suntem în criză financiară“

8
21 Oct 2018 16:09:37
Autor: Sebastian Zachmann
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Conducerea Senatului a constatat că va epuiza încă din luna octombrie toţi banii alocaţi pe anul 2018 pentru vizitele oficiale în străinătate, deşi bugetul instituţiei a fost dublu în comparaţie cu anul trecut. Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că e"criză financiară" şi a recomandat ca deplasările să mai fie „periate“.

"Ni se cam termină banii. În ciuda acestui lucru, recunosc că am eşuat în a controla deplasările şi de a ţine în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu faţă de bugetul de anul trecut, de acum doi ani şi aproape de două ori şi jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toţi banii pe anul acesta pe deplasări externe şi aproape toţi banii pe diurnă", a informat chestorul Senatului, Tanczos Barna (UDMR), în şedinţa Biroului Permanent din 15 octombrie, potrivit stenogramei consultată de Mediafax. 

Senatorul UDMR a prezentat şi o situaţie a cheltuielilor privind deplasările în străinătate la data de 15 octombrie.

"Avem anul acesta un buget de 2.070.000 de lei pentru deplasări externe, faţă de 1.000.000 anul trecut, 900.000 acum doi ani, 1.100.000 acum trei ani sau 1.000.000 acum patru ani. În ciuda acestui fapt, banii, dacă ritmul este menţinut de colegi şi deplasările nu se vor opri, se vor termina în octombrie. La diurnă, probabil, putem să facem o mică economie, dar la cheltuieli materiale luna asta, dacă mai venim cu două seturi de aprobări, mai mult ca sigur se vor termina banii", a menţionat Tanczos Barna.

În discuţia privind execuţia bugetară a deplasărilor externe a intervenit şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu."Deci trebuie să mai periem puţin participările la diferite reuniuni externe, da? Ăsta ar fi mesajul", i s-a adresat Tăriceanu lui Tanczos.

În acest context, "UDMR-ul nu mai pleacă", a replicat senatorul Uniunii Democrate a Maghiarilor. "UDMR-ul nu mai pleacă, în semn de protest", a reacţionat, în timpul şedinţei, şeful Senatului.

"Ştiţi ce se întâmplă? Suntem într-o situaţie de criză financiară, da? Nu mai vorbesc de celelalte, care domină tot timpul", a concluzionat Tăriceanu.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a pledat pentru împărţirea cheltuielilor între Senat şi Camera Deputaţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

florin bala
21.10.2018, 16:49:05

reveniti in realitate cu lefurile aiuristice si pensiile speciale, ca va da lumea foc pe unde va prinde ...

+3 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
21.10.2018, 19:44:25

Macar de-ar fi donat micul lor dejun de la Bruxelles pentru fetita de Vaslui care facea foamea...! Asa criminali merita doar focul iadului.

+1 (1 vot)
mitrut
21.10.2018, 19:06:23

Dupa aproape zece luni de huzur si aruncat banii "fara numar, fara numar', acum trec la economii! Nesimtitii astia ar trebui sa fie pe sfert din cati sunt si bugetul pe persoana tot un sfert din cat e.

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2018, 19:24:27

Comentariu considerat abuziv.

Un cititor
21.10.2018, 21:45:27

"Senatul a terminat banii de deplasări, deşi bugetul a fost dublu faţă de anul trecut. Tăriceanu: „Suntem în criză financiară" Ati aruncat cu bani precum manelistii ! Fara nici un efect pozitiv ! Un singur ex.: O plimbati pe analfabeta lui Dragnea in toata lumea ! I-a pus Dumnezeu mana pe cap?! Ce va mana ?! Sunteti in criza?! Cine-i de vina?!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările