UPDATE Senatul a dat undă verde şi la a doua cerere DNA de arestare a lui Darius Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată, miercuri, de Senat, fiind înregistrate 106 de opţiuni "pentru" şi 28 "împotrivă".

Senatul a votat, miercuri, a doua cerere DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Darius Vâlcov. Din totalul de 139 de voturi, 106 au fost favorabile reţinerii, 28 împotrivă, iar un vot a fost anulat.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, a doua cerere a DNA privind urmărirea penală a lui Darius Vâlcov, cu nouă voturi ”pentru”, şi cererea privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD, cu şapte voturi pentru” şi două abţineri.

Preşedintele comisiei juridice, Cătălin Boboc a precizat după şedinţă că s-au dat două voturi. Astfel, cererea privind prelungirea urmăririi penale în cazul lui Darius Vâlcov a fost avizată cu unanimitate de voturi, respectiv nouă voturi. În cazul cererii privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Vâlcov, s-au înregistrat şapte voturi ”pentru” şi două abţineri.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost reţinut, miercuri după-amiază, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. Judecătorii de la instanţa supremă au decis ca Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, începând de joi până în 24 aprilie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite