Senzaţional. Dan Diaconescu îl susţine pe Victor Ponta în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu FOTO Adevărul
Dan Diaconescu FOTO Adevărul

Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu, a declarat, joi seară, că în turul II al alegerilor prezidenţiale îl va susţine pe candidatul PSD, Victor Ponta.

„M-am consultat cu telespectatorii, cu parlamentarii mei, cu liderii organizaţiilor judeţene. Avem de ales între un şef şi adjunctul său. Pot să vă spun că 75% dintre sufragii înclină către şef. Propunem susţinerea şefului, a lui Victor Ponta. Victor Ponta rămâne un mare adversar al meu, un mare duşman al meu, sper să nu rămână şi un duşman al poporului“, a declarat Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a spus că Victor Ponta i-ar fi promis că va realiza 20 dintre cele o sută de puncte ale programului său. Printre acestea se numără stoparea migraţiei electorale, interzicerea impozitării pensiilor, mărirea alocaţiei copiilor, din decemberie, şi recuperarea fundaţiei Gojdu. 

Dan Diaconescu a declarat că vrea să organizeze şi să modereze o eventuală dezbatere înainte de turul II, între foştii săi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

„Sper să moderez eu dezbaterea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, acum că nu mai e Robert Turcescu. Eu mi-aş dori ca dezbaterea să fie transmisă de OTV, un post care acum nu mai există, dar care sper să existe în următoarea perioadă“, a declarat Dan Diaconescu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, le-a cerut joi maghiarilor să voteze cum le dictează conştiinţa.

„Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, a fost să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri. Suntem convinşi că avem un electorat matur, care ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate“, a afirmat Kelemen Hunor, la finalul Consiliului Permanent. 

Meleşcanu, Tăriceanu şi Vadim îl susţin pe Ponta

Teodor Meleşcanu şi-a anunţat, marţi, susţinerea pentru Victor Ponta în turul al doilea prezidenţialelor, precizând că un factor esenţial în adoptarea acestei decizii a fost convingerea fermă că împreună vor aplica o politică în favoarea securităţii României şi a unei dezvoltări economice durabile.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, tot marţi, că-l susţine pe Victor Ponta în turul II. Călin Popescu Tăriceanu a declarat,după o şedinţă a partidului său, că s-a dat mandat pentru mobilizare, să se dea posibilitatea "celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu" să învingă în turul II, discutându-se şi despre refacerea USL ca proiect urmând a fi materializat după alegeri.

"Am vorbit şi despre refacerea USL ca despre un proiect care urmează să fie materializat după alegerile din 16 noiembrie", a spus Tăriceanu.

UNPR a semnat, marţi, un protocol electoral cu PRM, pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Citeşte şi:

Ponta şi-a ales succesorii: Tăriceanu, Georgescu, Maior

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

Vadim, după ce a bătut palma cu Ponta. „Arestările lui Năstase şi Hrebenciuc sunt o ruşine. Susţin o lege a aministiei şi graţierii“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat, ieri, drept o ruşine arestările social-democraţilor, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc. Mai mult, „Tribunul“ s-a arătat de acord cu controversata lege a aministiei şi graţierii. Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după semnarea cu UNPR  a unui protocol de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite