Petre Roman, despre moartea lui Sergiu Nicolaescu: „Nu au fost mulţi cei care au riscat aşa cum a riscat el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Roman a fost un apropiat al regizorului Sergiu Nicolaescu
Petre Roman a fost un apropiat al regizorului Sergiu Nicolaescu

Fostul premier Petre Roman şi-a exprimat dezamăgirea faţă de vestea morţii lui Sergiu Nicolaescu, despre care a afirmat că a fost un om care a riscat la Revoluţie, care a pus talentul şi idealul său artistic în slujba tuturor românilor şi că realizările sale vor rămâne pentru eternitate.

"L-am cunoscut pe Sergiu Nicolaescu atât înainte cât şi după Revoluţie şi l-am simţit foarte aproape de omul acesta. Ne rămân pentru eternitate, pot spune, creaţia sa, rolurile sale, măiestria sa regizorală, toată filmografia sa de dinainte şi de după Revoluţie. Îmi pare foarte rău de dispariţia lui, dar ne rămâne minunata lui creaţie", a spus Petre Roman.

Fostul premier şi-a arătat, de asemenea, admiraţia pentru fostul senator, întrucât acesta ”a riscat la Revoluţie”.

"Eu aş vrea să vorbesc şi despre omul Sergiu Nicolaescu, care a riscat, adică a pus talentul său şi idealul său artistic şi în slujba noastră a tuturor în momentul Revoluţiei, pentru că atunci a riscat. Nu au fost mulţi cei care au riscat aşa cum a riscat el. Apoi s-a angajat şi în politică, mai ales dintr-un puternic sentiment patriotic. Azi se vorbeşte oarecum cu fereală despre sentimentul patriotic şi e foarte rău că e aşa. El întotdeuna a păstrat ca un fel de a fi al său acest sentiment patriotic şi în toate împrejurările, în felul în care gândea el, a căutat să imprime acest sentiment în societatea românească", a explicat Roman.

Petre Roman regretă faptul că regizorul nu şi-a putut finaliza proiectul început acum patru luni, de a realiza un documentar despre Revoluţie.

"Îmi pare foarte rău că nu a mai putut realiza ultimul priect pe care l-am pus la cale acum câteva luni, acum patru luni, nu a mai avut puterea să-l realizeze. Era vorba despre realizarea unui documentar al Revoluţiei Române. Era foarte afectat de felul în care a fost mânjită Revoluţia Română de tot felul de mistificări, de interese urâte, mai ales ale acelora care nu au riscat nimic la Revoluţie, dar ulterior au gândit că cea mai bună cale de a scăpa de propria lor laşitate era să mânjească Revoluţia", a spus Roman.

Fostul prim-ministru a declarat că, prin acest documentar, Sergiu Nicolaescu urma să reuşească reprezentarea Revoluţiei într-un mod ” adevărat şi artistic.”

"Sergiu Nicolaescu era un om foarte pornit împotriva unor asemenea năravuri şi îşi propunea să mai facă acest film documentar care să dea un răspuns desigur adevărat, un răspuns măiestrit, artistic, valabil pentru toţi românii, dar şi pentru străinătate", a conchis fostul premier.

Sergiu Nicolaescu a decedat, joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, conform anunţului dat de reprezentanţii  Spitalului Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi fusese recent operat de peritonită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite