Sesizarea PSD privind limitarea numărului de participanţi la mitinguri, înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

PSD constestă în instanţă prevederile din hotarârile de guvern prin care se prelungeste starea de alertă privind restrângerea numărului de participanţi la mitinguri în aer liber la 500 persoane.

Sesizarea va fi analizată de Curtea de Apel Bucureşti, însă decizia ar putea rămâne fără consecinţe, având în vedere că starea de alertă se prelungeşte lunar, iar procesul ar putea avea o durată mai mare. Instanţa urmează să stabilească un prim termen de judecată.

Cum argumentează PSD

Social-democraţii consideră că dacă pot participa 75.000 de spectatori la evenimente culturale, limitarea organizării de mitinguri la maximum 500 de participanţi este disporporţionat, chiar dacă , spre deosebire de cei care participă la demonstraţii, spectatorii la evenimente culturale sunt condiţionaţi de vaccinare , test PCR sau de dovada că au trecut prin boală.

Un alt argument menţionat de PSD în sesizare se referă la lipsa unei analize ştiinţifice care să prezinte efectele sociale şi politice ale măsurilor impuse.

Sesizarea vizeaza documentul de prelungire a stării de alertă, din 9 iulie, prin care numărul de participanţi la mitinguri este restrâns la 100, cu respectarea condiţiilor de igienă şi de distanţare, însă fără obligativitatea vaccinării sau testării. Decizia a fost modificată printr-o altă hotărâre din 29 iulie, când numărul a fost mărit la 500 de persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Potrivit hotărârii menţionate, la evenimentele respective pot participa maximum 100 de persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi cu respectarea următoarelor măsurilor menţionate anterior.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite