Sevil Shhaideh a primit trei funcţii bănoase la OMV Petrom. Salariu de 20.000 de euro pe an plus alte bonusuri financiare consistente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

OMV Petrom a anunţat vineri numirea fostului vicepremier Sevil Shhaideh ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei, precum şi ca membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial. Shhaideh va avea un salariu de 20.000 de euro net pe an. În plus, ca membru al Comitetului de Audit, va încasa  4.000 euro pe şedinţă, iar ca membru al Comitetului Prezidenţial alţi 2.000 de euro pe şedinţă, potrivt profit.ro.

”Sevil Shhaideh a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, începând cu data aprobării numirii sale de către Consiliul de Supraveghere, respectiv 26 octombrie 2017, şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, informează un comunicat al OMV Petrom.

Fostul vicepremier ocupa aceste funcţii după ce Mihai Busuioc, fostuul secretar general al Guvernului, a renunţat la mandatul de la OMV Petrom în urma numirii sale ca preşedinte al Curţii de Conturi.

OMV Petrom isi plateste cei noua membri ai Consiliului de Supraveghere cu un salariu de bază de 20.000 de euro net pe an. În plus, ca membru al Comitetului de Audit, Shhaideh va lua inca 4.000 euro pe şedinţă, iar ca membru al Comitetului Prezidenţial alţi 2.000 de euro pe şedinţă, potrivit Profit.ro.

OMV Petrom a realizat în primul semestru din acest an un profit net de 1,21 miliarde lei (circa 266 milioane euro), cu 199% mai mare decât cel raportat în peroada similară a anului trecut, pe fondul creşterii vânzărilor cu 25% şi reducerii investiţiilor.

Vânzările au crescut în primele şase luni cu 25%, la 9,26 miliarde lei, stimulate "de preţurile semnificativ mai ridicate la ţitei şi volumele mai mari de produse petroliere, gaze naturale şi electricitate, compensate parţial de preţurile medii de vânzare mai scăzute la gaze naturale”.

Compania avea la sfârşitul primului semestru 14.332 angajaţi, cu 6% (905) mai puţini faţă de perioada similară a anului trecut.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite