Politică

Sfânta indignare hipsterească anti-Iohannis

90
18 Jan 2018 15:55:40
Călin Nicolescu
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Klaus Iohannis a stârnit o furtună feisbucistă acceptând propunerea PSD, Viorica Dăncilă, pentru funcţia de premier. Comentariile luptătorilor de gherilă din spatele laptop-ului cu hidra PSD-istă au pendulat de la „blat ordinar“ până la „leneş egoist“.

În viziunea chibiţilor de politică, Iohannis avea obligaţia să facă ceva, orice, ca să le ia guvernarea oamenilor lui Dragnea. În slujba binelui, preşedintele avea dreptul să încalce legile, Constituţia şi chiar voinţa populară! Şi nu exagerez, pentru că tocmai asta uită aceşti războinici on-line: că bătălia s-a purtat cu un an şi ceva în urmă, la vot, şi ei nu s-au prezentat pe câmpul de luptă. Fiecare cu motivul sau pretextul lui, dar nu s-au prezentat!

Dar nu contează, Iohannis e de vină! Şi, mai mult, ca să-l pedepsim, data viitoare n-o să ne mai prezentăm nici la bătălia pentru fotoliul prezidenţial, ca să-l lăsăm fără! Ce contează că în felul ăsta deschidem calea celor aproximativ 3 milioane de alegători ai PSD (bazinul lor electoral constant în ultimii 15-20 de ani, conform tuturor statisticilor) să îşi impună un candidat şi la Cotroceni?! Gândul că-l pedepsim pe Iohannis depăşeşte orice dor de normalitate!

În definitiv, noi suntem perfecţi. Chit că nu ne-am dus la bătălie!

Merită! În decembrie 2016, i-am pedepsit pe USR şi PNL pentru că nu-s perfecţi şi au uscături printre ei: nu ne-am prezentat la vot şi am dat o majoritate confortabilă în Parlament PSD-iştilor! I-am învăţat minte pe USR-işti şi liberali! În 2019, putem să-l trimitem înapoi pe sas la Sibiu, prin neprezentare. E doar un amănunt insignifiant că doamna Firea, spre exemplu, s-ar instala la Cotroceni! L-am pune la punct vlăjganul neamţ şi apoi ne-am crea şi un subiect potrivit de miştouri inteligente pe marginea candidatului nasol pe care îl instalează PSD-ul în funcţia de preşedinte! O strategie perfectă! Şi, unde mai pui că e şi comodă, la-ndemână şi familiară: nu ne prezentăm la vot. Win-win, în termenii corporatişti.

Aşa e şi firesc. În definitiv, noi suntem perfecţi. Chit că nu ne-am dus la bătălie! Noi nu am dat şpagă niciodată, n-am copiat la teză niciodată şi nici n-am profitat de vreun mic aranjament. Iar politicienii ăştia răi nu-s oglinda noastră, în ansamblu, ca societate. Nici nu ştiu de unde-s adunaţi, că sigur nu-s români, ca noi. Nişte ostrogoţi! Noi suntem perfecţi şi numai ceva pur ca sfântul Graal ne poate reprezenta pe măsura valorii.

Estimp, intransigenţa hipsterească îl va fi doborât pe duşmanul de clasă teleormănean. Pentru că Dragnea sigur se va îngrăşa şi, în cele din urmă, va muri. De râs!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

90 Comentarii

herr v.5.02
18.01.2018, 16:06:04

Dle Nicolescu faceti o presupunere hazardata. Poate hipsterii s-au dus la vot... Totusi mai exista un gen de carcotasi virtuali : sfintii indignati basisti, ramasi fara obiectul adoratiei lor, de trei ani incoace...

-2 (30 voturi)
Mircea B.
18.01.2018, 16:17:16

herr Ha, ha! Si cand vă loveste trenul nu vă dați seama ce-i cu voi, ăștia care stați pe lângă vipușca lui Iohannis. Buni de pus in ramă dacă ghiveciul cu ficus e prea aglomerat.

-10 (24 voturi)
Amar
18.01.2018, 16:07:33

Problema cea mare este la Constitutie, acolo s-au permis/votat marile magarii care printre altele fac din presedinte un popandau inutil, stingher, intr-o camera de la Cotroceni. Statele unite, cea mai mare democratie din lume dimpotriva, au considerat normal ca presedintele sa aiba o vorba grea de spus, sa conteze, intern, si extern. La noi nu, Constitutia a fost redactata de Cosa Nostra

+7 (7 voturi)
ovidiu preda
18.01.2018, 16:23:16

Hypsterii s-au bosumflat si dezumflat....klaus i-a lasat balta, ho ho ho, he he he, hi hi hi....

0 (4 voturi)
ovidiu preda
18.01.2018, 16:26:59

O varza acra calita cu un wurst la gratar stropite cu un riesling, apoi siesta si program degajat, ah ce tihna ce comoditate

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (90)

Modifică Setările