Sfântul Dumitru e la întrecere cu Halep pe paginile de Facebook ale candidaţilor pentru alegeri prezidenţiale 2014

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de aceste alegeri prezidenţiale 2014 s-a aşezat un strat neîngrijit de zăpadă peste Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Pe „pereţii“ de Facebook ai candidaţilor s-au aşezat însă poze cu Sfântul Dumitru, Simona Halep şi promisiuni.

În duminica României înghetaţe, candidaţii au lăudat-o, felicitat-o şi încurajat-o virtual pe Simona Halep, echipa lui Victor Ponta aplicând aceeaşi veche formulă pentru a mai atrage câteva like-uri, şi aceiaşi candidaţi le-au urat mulţi ani celor care îşi serbează onomastica. Ceilalţi români trebuie să-şi aştepte cuminţi sfântul lor din calendar, poate la sfântu' aşteaptă să primească şi ei ceva.

Elena Udrea a încărcat pe pagina de Facebook o poză din Centrul Vechi, unde a ieşit în seara precedentă cu echipa de susţinători. Emil Boc, Traian Băsescu, oameni cunoscuţi, nimic neobişnuit. Aceeaşi doamnă Udrea n-a uitat de atacuri. Ieri zicea de Iohannis, azi a zis de Ponta. „Aşa se face că a amplasat prin toată ţara panouri pe care scria «Doar Ponta a scăzut taxele». Culmea tupeului după ce a introdus 35 de noi taxe şi impozite“, stă scris pe Facebook alături de o poză cu textul: Doar Ponta nu a fost ofiţer acoperit.

Ce face domnul Ponta? Publică o poză cu textul la care face referire Elena Udrea şi se laudă cu reuşite în agricultură. A ajuns la emisiunea „Viaţa satului“ de pe TVR1 şi a spus că agricultura rămâne unul dintre motoarele de creştere economică în 2015. Sper că în acest 2015 despre care vorbeşte acest motor chiar porneşte.

Monica Macovei a fost activă pe Facebook, prin echipa sa, vorbind despre sondajele ACL şi PSD, în care este pe locul trei, şi promovând o poză în care pagina lui Victor Ponta ar fi fost trollată de câţiva utilizatori. Poza este mai jos, trebuie să citeşti cu atenţie, dar nu textul. Ce-i drept, doamna Macovei a promovat poza prin „Mămica Macovei“.

image

Klaus Iohannis a scos de la departamentul de creaţie o poză cu text dur: „România se află în faţa unei opţiuni decisive: fie continuă politicile graduale care o condamnă să rămână la periferia Europei, fie îşi asumă o viziune curajoasă şi are un cuvânt de spus în politica europeană“. Înţeleg că viziunea curajoasă e a dumnealui. Aproape 6.000 de oameni i-au apreciat poza, nu ştiu dacă şi viziunea. Tot domnul Iohannis a mai spus că vom da semnalul schimbării la aceste alegeri. Şi cu votul cum rămâne, că semnal trage şi mecanicul de tren?

La final, să nu uit de domnul Brînză. A ajuns cu bine în Piteşti cu tot cu caravana sa care aduce aminte de emisiunea „Din Dragoste“. Din nefericire nu l-a luat şi pe Mircea Radu cu dânsul, dar pe Facebook s-a preocupat de fani cu o mică felicitare pentru Simona Halep.

Domnul Tăriceanu spune că uniţi putem fi a şaptea putere a Europei. Oare celelalte şase au ceva de spus?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite