Politică

articolul anterior articolul urmator

Sfârşitul statului, începutul tribalizării

13
11 Sep 2014 16:05:37
Bogdan Diaconu
Ecuaţia permanenţei UDMR şi explicaţia cedării clasei politice la ameninţarea autonomiei teritoriale
Ecuaţia permanenţei UDMR şi explicaţia cedării clasei politice la ameninţarea autonomiei teritoriale

Atunci când, la nivelul unei ţări, orice organizaţie poate pune în discuţie factorii constitutivi ai statului respectiv, asistăm de fapt la sfârşitul statului şi la începutul tribalizării. Regula tribală este câştigul celui care dă mai tare: din mâini, din gură, din tot ce poate. UDMR aplică această tehnică, iar rezultatul este că avem o campanie prezidenţială în care discutăm despre desfiinţarea statului român!

Oricât ne-am învârti în jurul termenilor, autonomia teritorială pe criterii etnice reprezintă începutul sfârşitului pentru statul român. Care şi fără aportul organizaţiilor separatiste maghiare trosnea din încheieturi. Dar, ca la slujba de ieşire cu greu a sufletului, UDMR şi-a asumat, probabil sub influenţa nefastă a pastorului Laszlo Tokes, rolul de a-i citi României un fel de ultim maslu, ca să se aleagă. Şi, într-adevăr, statul român se află la răscruce: fie se trezeşte din amorţire şi îşi ia seama, respinge extremismul maghiar şi opreşte nebunia separatistă care îl ameninţă nu doar din exterior, adică dinspre est, ci şi din interior, prin autonomie, fie sucombă, lăsând politica maghiară, suav gâdilată de la Moscova, să-şi facă mendrele pe seama unităţii noastre teritoriale.

În faţa proiectului UDMR de autonomie, cu toate aberaţiile sale juridice şi cu totala încălcare a Constituţiei, nu mai sunt multe de făcut: ori cedăm, devenind astfel singura ţară care şi-a plătit distrugătorii, ori îi obligăm pe extremişti să cedeze ei folosind forţa legii.

Statul român se află la răscruce: fie se trezeşte din amorţire şi îşi ia seama, respinge extremismul maghiar şi opreşte nebunia separatistă care îl ameninţă nu doar din exterior, adică dinspre est, ci şi din interior, prin autonomie, fie sucombă, lăsând politica maghiară, suav gâdilată de la Moscova, să-şi facă mendrele pe seama unităţii noastre teritoriale.

Dar cum partidele vechi visează în această perioadă la voturi, nu la istoria şi integritatea României, reacţiile la adresa UDMR sunt cel mult firave. Înainte de a căuta acoperiţii din serviciile noastre, Parlamentul ar face mai bine să caute acoperiţii din serviciile altora, notamente de la Budapesta sau de la Moscova, că autonomia nu vine cu siguranţă de la acoperiţii României. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

timpa dorel
11.09.2014, 17:23:47

Da, ar fi timpul de trezire, pentru ca altfel, vom fi terminati de udemereii si moscoveii si budapestoii care ne vor tot binele din lume, noua romanilor din Transilvania!!!!

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
13.09.2014, 17:17:27

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
13.09.2014, 17:20:13

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
13.09.2014, 17:22:10

Comentariu considerat abuziv.

barbu brailoiu
12.09.2014, 12:18:17

bine gândit. bine scris. vă prieşte aerul nePSD-ist, domnule diaconu.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările