Sfaturile unui fost ministru al Sănătăţii privind coronavirus: Simptomele sunt asemănătoare gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a dat luni pe Facebook mai multe sfaturi vizavi de epidemia cu coronavirus, precizând că primele semne reprezintă o banală tuse sau febră. „Anunţăm medicul de la primele semne şi ne ghidăm după recomandările lui”, a adăugat acesta.

Nicolae Bănicioiu explică că virusul debutează şi se termină în plămâni.

„Potrivit OMS virusul aparţine unei familii de virusuri care pot provoca boli respiratorii la om, pornind de la o banală răceală pana la afectiuni mai severe, cum ar fi sindromul respirator acut sever si sindromul respirator din Orientul Mijlociu.Pentru majoritatea pacienţilor, COVID-19 debutează şi se termină în plămâni, deoarece la fel ca virusurile gripale, coronavirusurile provoacă boli respiratorii. Şi simptomele sunt asemănătoare gripei: pacienţii infectaţi cu coronavirus pot începe cu o febră şi tuse care progresează spre pneumonie sau mai rău”, a precizat Bănicioiu pe Facebook.

Acesta a recomandat apoi celor care prezintă simptome să îşi păstreze în primul rând calmul şi să meargă la medic.


„Italia se confruntă acum cu numeroase cazuri de infecţie dar şi primele decese. Cum suntem aproape si avem legături strânse ne putem astepta oricand la cazuri în ţară noastră. Deşi situaţia din Italia a generat multa panica este important sa ne păstrăm calmul.
Anunţam medicul de la primele semne şi ne ghidam după recomdarile lui !
Este important sa ne informăm corect, sa fim vigilenţi, sa stim cum sa luam minimele masuri de siguranta”, a conchis fostul ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite