Shhaideh: Modificarea legii statutului funcţionarilor publici are la bază o strategie a guvernului anterior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Sevil Shhaideh. FOTO Mediafax
Vicepremierul Sevil Shhaideh. FOTO Mediafax

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat joi, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că noua lege de modificare a statutului funcţionarilor publici are la bază o strategie privind funcţia publică, adoptată de guvernul anterior.

„Legea nouă este în baza unei strategii a funcţiei publice, adoptată de guvernul anterior, ca o condiţionalitate ex-ante impusă de Comisia Europeană în vederea accesării Fondului Social European — FSE pentru programul operaţional creşterea capacităţii administrative. După cum bine ştiţi, statutul funcţionarului public a fost condiţia aqi-ului comunitar în 2007. Din 2007 şi până în 2017, sunt totuşi zece ani, şi, din aceste considerente, în conformitate cu această strategie s-au impus elemente de flexibilizare, de modificare a acestui statut", a spus Shhaideh, citată de Agerpres. 

Vicepremierul a mai spus că în noua lege principiul transparenţei nu dispare. „Nu dispare niciun principiu. Există în momentul de faţă proiectul de act normativ în dezbatere, se primesc propuneri, observaţii, dezbateri cu toate grupurile interesate cu privire la statutul funcţionarului public", a precizat Shhaideh.

Citeşte şi: 

Sevil Shhaideh le-a cerut primarilor din Buzău să se concentreze pe apă, canalizare, drumuri şi mai puţin pe baze sportive

PNL vrea ca funcţionarii publici trimişi în judecată pentru corupţie să nu mai fie suspendaţi din funcţie. Ce spune Liviu Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite