Siegfried Mureşan, despre cazul FIDESZ: „Era suspendat de doi ani din partidul PPE şi risca să fie suspendat şi din Grupul PPE din Parlamentul European”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Siegfried Mureşan
FOTO: Facebook/ Siegfried Mureşan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE, a transmis, după ce Viktor Orban a anunţat că formaţiunea sa politică va părăsi Partidul Popular European, că FIDESZ fusese deja suspendat din partidul PPE de doi ani. Formaţiunea politică ar fi riscat să fie suspendată şi din Grupul PPE din Parlamentul European, conform procedurilor.

„Ca urmare a noilor reguli de procedură ale Grupului PPE din Parlamentul European care permit suspendarea din grup a europarlamentarilor unui partid care deja este suspendat din Partidul Popular European, preşedintele FIDESZ, prim-ministru al Ungariei, Viktor Orbán, a trimis o scrisoare preşedintelui Grupului PPE, Manfred Weber, prin care a anunţat că săptămâna viitoare europarlamentarii FIDESZ vor părăsi complet Grupul PPE din Parlamentul European.

FIDESZ fusese deja suspendat de doi ani din PPE (partid) şi risca, conform noilor reguli de procedură, să fie suspendat şi din Grupul PPE din Parlamentul European.” a scris Mureşan, miercuri, pe Facebook. 

Citeşte şi:

Formaţiunea politică a lui Viktor Orban, FIDESZ, părăseşte Partidul Popular European. De ce s-a supărat premierul Ungariei

Cioloş, după ce formaţiunea politică a lui Viktor Orban a anunţat că părăseşte PPE: „Era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite