Siegfried Mureşan: Rusia face în Italia exact ce a făcut acum 6 ani în Crimeea - trimite camioane militare şi „omuleţi verzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Muresan - FOTO Eduard Enea
Siegfried Muresan - FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat vineri că sub pretextul „ajutorului” pentru combaterea epidemiei de coronavirus, Rusia „face acum în Italia exact ce a făcut acum 6 ani în Crimeea”. Acesta a adăugat că este un „motiv de îngrijorare”, motivând că ajutoarele ruse „sunt inutile” şi că întreaga operaţiune este un „act geopolitic şi militar”:

„Sub pretextul că oferă ajutor pentru combaterea epidemiei de coronavirus, Rusia face acum în Italia exact ce a făcut acum 6 ani în Crimeea: trimite camioane militare şi «omuleţi verzi». Răspunsul nostru trebuie să fie: nu, mulţumim!

Federaţia Rusă a spus că a trimis ajutoare Italiei pentru perioada de criză, dar ce văd italienii pe străzi zilele acestea este o operaţiune a Ministerului Apărării din Federaţia Rusă, nu a Ministerului Sănătăţii. 100 de ofiţeri ruşi au aterizat la sud de Roma.

Este un motiv de îngrijorare mai ales că oficiali italieni au declarat, atât pentru cotidianul italian „La Stampa”, cât şi pentru publicaţia germană «Bild» că ajutoarele aduse de Armata Rusă sunt inutile în lupta împotriva coronavirus. Întreaga operaţiune este un act geopolitic şi militar, nu o operaţiune medicală.

Trebuie să fim foarte atenţi cine ni se prezintă drept prieteni şi salvatori în această perioadă de criză.

Trebuie să nu uităm cine s-ar bucura cel mai mult de adâncirea crizei în Uniunea Europeană”, a precizat europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan vineri pe Facebook.

„80% din echipamentele ruseşti trimise în Italia sunt inutile”

În urma unei discuţii telefonice care a avut loc sâmbăta trecută între preşedintele Vladimir Putin şi premierul italian Giuseppe Conte, Rusia a trimis în Italia 600 de ventilatoare şi o echipă de 100 de virusologi şi epidemiologi militari.

Clipuri cu camioane militare ruse deplasându-se dinspre Roma către Bergamo, epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia, au circulat online săptămâna aceasta.

„80% din transportul rus sunt lucruri complet inutile sau de foarte mic folos Italiei. Pe scurt, acesta este în mare parte doar un pretext ", a declarat  o sursă neidentificată pentru La Stampa, unul dintre cele mai vechi ziare din Italia cu sediul la Torino. 

Sursa a declarat că transportul constă în echipamente de dezinfectare, un laborator mobil pentru sterilizare şi alte dispozitive similare.

Sursele La Stampa au afirmat că Putin urmăreşte oportunităţi geopolitice şi diplomatice cu pachetul de ajutor denumit „Din Rusia cu dragoste”, în timp ce Conte a acceptat ajutorul pentru o stabili o relaţie personală bună cu Moscova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite