Sighiartău: „Fabian Gyula trebuie să ne spună opinia sa despre pensiile speciale dacă doreşte votul majorităţii reformiste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Robert Sighiartău
FOTO: Facebook/ Robert Sighiartău

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat că Fabian Gyula „are obligaţia morală” să-şi prezinte opinia cu privire la pensiile speciale, dacă doreşte să obţină votul „majorităţii reformiste” din Parlament. Afirmaţia liberalului vine în contextul în care Gyula, propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, a ieşit la pensie la vârsta de 49 de ani şi are o pensie de peste 10.000 de lei.

„Fabian Gyula, propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, are obligaţia morală de ne prezenta opinia sa asupra pensiilor speciale în contextul în care doreşte votul majorităţii reformiste din Parlamentul României”, a transmis Robert Sighiartău.

Liderul PNL aminteşte că actuala majoritate parlamentară şi-a asumat public desfiinţarea pensiilor speciale şi că este normal ca toate persoanele promovate în funcţii publice să-şi asume această viziune.

„PNL, USR şi UDMR şi-au asumat în faţa românilor că vor desfiinţa pensiile speciale şi că vor construi sistemul de pensii pe baza principiului contributivităţii. Aceasta este în primul rând dorinţa majorităţii absolute a românilor care consideră că este imoral ca din taxele şi impozitele lor să fie plătite pensii speciale pentru anumite categorii de privilegiaţi”, a mai spus Sighiartău. 

Liderul liberal a amintit în acest context şi acţiunile fostului Avocat al Poporului, despre care a transmis că a acţionat ca avocat al privilegiaţilor şi nu al românilor.

„Renate Weber, fostul Avocat al Poporului, a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Prin acel gest, ea a demonstrat că nu este avocatul românilor ci doar avocatul privilegiaţilor care au numit-o în funcţie. Weber a susţinut că impozitarea pensiilor speciale ar fi o discriminare, deşi în realitate cei cu adevărat discriminaţi sunt milioanele de români din buzunarele cărora se iau bani pentru a se plăti aceste pensii imorale”, a explicat Sighiartău. 

Sighiartău: „Românii au din ce în ce mai puţină încredere în politicieni”

Secretarul general al PNL este de părere că a venit timpul ca una dintre cele mai importante funcţii din România să fie ocupată de o persoană care apără cu adevărat drepturile şi libertăţile tuturor românilor şi nu doar al unei categorii de „norocoşi”. 

„Românii au din ce în ce mai puţină încredere în politicieni, iar motivul principal este acela că de prea multe ori partidele nu au acţionat în interesul tuturor cetăţenilor. Dacă dorim să schimbăm acest lucru avem obligaţia de a promova în funcţii importante doar persoane care respectă voinţa poporului”, a conchis Sighiartău.

Fabian Gyula, singurul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani. În ceea ce priveşte pensia, Gyula a transmis că primeşte peste 10.000 de lei.

Vezi şi: Orban anunţă amânarea numirii Avocatului Poporului: Am decis să convocăm plenul la o dată ulterioară pronunţării CCR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite