Politică

articolul anterior articolul urmator

Sighiartău: „Fabian Gyula trebuie să ne spună opinia sa despre pensiile speciale dacă doreşte votul majorităţii reformiste”

10
24 Jun 2021 16:26:05
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Facebook/ Robert Sighiartău
FOTO: Facebook/ Robert Sighiartău

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat că Fabian Gyula „are obligaţia morală” să-şi prezinte opinia cu privire la pensiile speciale, dacă doreşte să obţină votul „majorităţii reformiste” din Parlament. Afirmaţia liberalului vine în contextul în care Gyula, propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, a ieşit la pensie la vârsta de 49 de ani şi are o pensie de peste 10.000 de lei.

„Fabian Gyula, propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, are obligaţia morală de ne prezenta opinia sa asupra pensiilor speciale în contextul în care doreşte votul majorităţii reformiste din Parlamentul României”, a transmis Robert Sighiartău.
 
Liderul PNL aminteşte că actuala majoritate parlamentară şi-a asumat public desfiinţarea pensiilor speciale şi că este normal ca toate persoanele promovate în funcţii publice să-şi asume această viziune.
 
„PNL, USR şi UDMR şi-au asumat în faţa românilor că vor desfiinţa pensiile speciale şi că vor construi sistemul de pensii pe baza principiului contributivităţii. Aceasta este în primul rând dorinţa majorităţii absolute a românilor care consideră că este imoral ca din taxele şi impozitele lor să fie plătite pensii speciale pentru anumite categorii de privilegiaţi”, a mai spus Sighiartău. 
 
Liderul liberal a amintit în acest context şi acţiunile fostului Avocat al Poporului, despre care a transmis că a acţionat ca avocat al privilegiaţilor şi nu al românilor.
 
„Renate Weber, fostul Avocat al Poporului, a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Prin acel gest, ea a demonstrat că nu este avocatul românilor ci doar avocatul privilegiaţilor care au numit-o în funcţie. Weber a susţinut că impozitarea pensiilor speciale ar fi o discriminare, deşi în realitate cei cu adevărat discriminaţi sunt milioanele de români din buzunarele cărora se iau bani pentru a se plăti aceste pensii imorale”, a explicat Sighiartău. 

Sighiartău: „Românii au din ce în ce mai puţină încredere în politicieni”

Secretarul general al PNL este de părere că a venit timpul ca una dintre cele mai importante funcţii din România să fie ocupată de o persoană care apără cu adevărat drepturile şi libertăţile tuturor românilor şi nu doar al unei categorii de „norocoşi”. 
 
„Românii au din ce în ce mai puţină încredere în politicieni, iar motivul principal este acela că de prea multe ori partidele nu au acţionat în interesul tuturor cetăţenilor. Dacă dorim să schimbăm acest lucru avem obligaţia de a promova în funcţii importante doar persoane care respectă voinţa poporului”, a conchis Sighiartău.
 
Fabian Gyula, singurul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani. În ceea ce priveşte pensia, Gyula a transmis că primeşte peste 10.000 de lei.
 
Vezi şi: Orban anunţă amânarea numirii Avocatului Poporului: Am decis să convocăm plenul la o dată ulterioară pronunţării CCR

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

dumitru bogdan
24.06.2021, 16:36:13

Ce glumeti sunt oamenii aceștia reformisti. Reformează umorul.

-6 (10 voturi)
Crusoe Robinson
24.06.2021, 18:10:24

Pai au promis ca reformeaza, da' au uitat sa spuna in ce secol.

-5 (5 voturi)
dumitru bogdan
24.06.2021, 16:43:50

Ce ați reformat pana acum?

-3 (7 voturi)
Ion Tamis
24.06.2021, 17:31:48

O intrebare retorica, de aflat in treaba, menita sa pacaleasca oamenii ca pnl se ocupa, inca, de desfiintarea pensiilor speciale. Intrebarea potrivita (sigur, tot retorica!) pentru dl Gyula ar fi ce are de gand sa faca atunci cand udmr va sari, din nou, in barca de putere a psd si va colabora din plin cu acesta, ca in "epoca" Dragnea, la subminarea democratiei in Romania.

-2 (2 voturi)
vladone
24.06.2021, 17:49:13

Potrivit unor golani care au ajuns in Parlament printr-o lejera interpretare Legii , a solicita CCR sa se pronunte cu privire la constitutionalitatea unor acte normative este o crima impotriva poporului !!!! Acesti " sighiartai " cu porniri fascistoid- nazi viseaza la " nopti ale cutitelor lungi " in care stampila de tip " pensii speciale " sa permita un veritabil " Putsch " antidemocratic ! A nu se uita ca intr-o Tara normala la Cap , acesti sighiartai ar primi instant un numar de evidenta in cartoteca serviciilor de siguranta nationala . Poate chiar asa stau lucrurile si rezultatul va fi ( cel putin!) intrarea in anonimat / izolarea politica a fascistilor de Rit Nou !!! In ce priveste asa zisele " pensii speciale " , discutia / opiniile divergente sunt legitime si este absolut fireasca o cerinta de reglementare in sensul corespondentei cu contributia legala !! In aceasta privinta Politicul a gafat grav o lunga perioada de timp si Politicul este unicul VINOVAT de starea actuala ! In niciun caz, beneficiarii ! Pensiile NU pot fi taiate , ar fi o alta Gafa Politica ( cel putin , daca nu chiar o infractiune de abuz !) pe care , in Viitor , un regim politic ar putea sa o considere culpabila si sa o repare printr-o masura care ulterior sa fie considerata neconstitutionala !!! S.A. M. D. !!!!!!!!! Solutia rabinica ar putea fi cresterea salariilor ( !!!!) cu un cuantum care sa asigure contributia ceruta de caricaturile politico - fascistoide de tip " sighiartai " , " romani " , " vasileasca " ( scarba aia olteanca !) fara a afecta cuantumul salariului !

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările