Simion, la moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea: „Am cinci întrebări. Dacă ne răspundeţi, nu votăm moţiunea simplă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, i-a transmis lui Cristian Ghinea că ar trebui să îşi schimbe ochelarii de vedere, pentru că a greşit atunci când a afirmat că AUR a semnat moţiunea simplă. El i-a adresat cinci întrebări legate de PNRR ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi a adăugat că în cazul în care acesta răspunde la ele, atunci parlamentarii AUR nu vor vota moţiunea simplă.

„Domnule Ghinea, cred că ar trebui să vă schimbaţi ochelarii, pentru că noi nu am semnat nimic. Aţi greşit, după cum aţi greşit când tot pe acel scaun când v-am cerut să garantaţi că nu vor veni controale ale FMI că ne împrumutăm prin PNRR şi Comisia Europeană va fii atentă şi ne va lua toţi banii prin PNRR înapoi, dacă vom greşi. Nu mă interesează că pe IT-stul unora îl cheamă Sebastian Ghiţă şi pe IT-ştii altora îi cheamă altfel. (...)”, a transmis George Simion de la tribuna Parlamentului.

George Simion i-a adresat mai multe întrebări ministrului Ghinea, spunând că dacă va răspunde la ele, atunci parlamentarii AUR nu vor vota moţiunea împotriva sa.

„Am cinci întrebări şi dacă ne răspundeţi la ele, noi nu votăm moţiunea simplă – Vi se pare normal să dăm, prin PNRR, sute de milioane de euro pe site-uri? De ce noi plătim 200 milioane euro pentru programul de cărţi de identitateşi Franţa plăteşte mai puţin pentru un număr mai mare de oameni. Vi se pare normal să dăm 133.000 euro pentru un training de persoană? Vi se pare normal să dăm 600.000 euro pentru un raport privind salarizarea? Vi se pare normal să dăm 170.000 euro pentru un proiect de cercetare a 100 de firme? Vorbiţi de risipă şi de furt. Sunt cinci întrebări la care am dori să auzim răspunsuri de la dumneavoastră.  Noi nu am spus că a fost respins PNRR, Comisia Europeană vi l-a trimis înapoi pe anumite puncte. Răspundeţi, vă rog”, a declarat George Simion, în plenul de luni al Camerei, unde e dezbătută moţiunea simplă a PSD la adresa lui Cristian Ghinea. 

Partidul Social Democrat a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care a fost dezbătută luni, în Parlament. Votul va fi dat marţi.

Vezi şi: Cristian Ghinea, la moţiunea simplă împotriva sa: „Am citit textul moţiunii, este un banc prost. Sunt cinci mari minciuni”

Grindeanu, la moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea: „Este prototipul useristului care ştie doar să dărâme. Este Clotilde Armand cu barbă şi burtă”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite