Simion, în turneu de promovare în UE. Cum călătoreşte liderul AUR în statele unde trebuie obligatoriu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica
George Simion FOTO Inquam Photos / Liviu Chirica

George Simion, copreşedinte AUR, a anunţat că la sfârşitul acestei săptămâni merge în mai multe state europene, însă pentru accesul în unele dintre acestea persoanele nou intrare în ţară trebuie să prezinte nu doar un test PCR, ci şi o dovadă privind vaccinarea sau trecerea prin boală. Simion nu a anunţat că s-ar fi vaccinat şi nici trecerea prin boală până în prezent.

„Am plecat spre fraţii de peste hotare!  La acest sfârşit de săptămână ajungem la românii din Spania, Belgia, Anglia, Germania, Italia, Irlanda şi Austria”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook. 

Copreşedintele AUR a mai mers şi în trecut în afara ţării, însă a folosit mereu testarea, după cum a afirmat în mai multe intervenţii. De altfel, state ca Germania sau Marea Britanie acceptă şi doar varianta testării. Cu toate acestea, sunt state care nu sunt de acord cu testarea, ci vor obligatoriu şi componenta de vaccinare sau de trecere prin boală. 

De exemplu, Austria. În cazul acesteia sunt două variante: 

i) Un certificat de vaccinare cu un ser autorizat* şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau dovada efectuării dozei a 3a/booster;

ii) O confirmare a unei infecţii pentru SARS-CoV-2 care a avut loc în ultimele 180 de zile şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor).

„Adevărul” a încercat să ia legătura cu George Simion pentru a lămuri cum anume va intra în Austria, în condiţiile în care liderul AUR nu a anunţat că s-a vaccinat şi nici nu a dat detalii despre trecerea prin boală, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite