Slugile sunt la putere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD este o adunătură de slugi. Ce face partidul pentru slugile sale? Partidul le dă să mănânce: posturi şi funcţii foarte bine plătite în administraţie, favoruri, relaţii, cârdăşie şi oportunităţi pentru căpătuială.

Ce face sluga ajunsă într-o funcţie înaltă? Un dezastru – asta declanşează sluga care ajunge şef. Pentru că o slugă de partid pusă şef habar n-are de meserie, de management, de profesie, de competenţă, de bun-simţ. Sluga ştie numai că trebuie să fie stăpân pe vieţile altor slugi. Puţin îi pasă de „valorile“ care definesc un lider. (Ce-i aia leadership?) Sluga n-are nevoie de şcoală şi învăţătură pentru a ajunge la şefie. Are nevoie de slugărnicii pentru ca partidul s-o recompenseze şi să-i asigure chiverniseala. Toată garnitura asta de conducere din PSD se trage din neamuri de slugi. În frunte cu Liviu Dragnea. El este modelul exemplar de slugă parvenită. România este condusă acum de cea mai proastă adunătură de slugi.  

Sluga care a ajuns să conducă are mereu aerul întunecat de om răzbunător. Trebuie să-şi scoată pârleala pe care a îndurat-o atâta timp pe spinarea altor slugi. Omul e mereu îmbufnat şi vigilent. Să nu care cumva ca vreo altă slugă, pusă de stăpân, să-l lucreze pe la spate, să tragă sforile, să-l răstoarne şi să-i ia locul, trimiţându-l în odaia slugilor, pe rogojină. Să se întoarcă din nou la slugăreala asta este de neimaginat. Dar niciodată vreun şef care a fost concediat şi trimis la slugăreală nu s-a sinucis pentru că n-a mai putut suporta umilinţa unei astfel de decăderi. Uitaţi-vă la Tudose şi Grindeanu! Nici prin cap nu-i trece unei slugi care se ridică la nimicnicia celor din PSD ca să-şi ia zilele, oricâte umilinţe ar înghiţi. Pentru că sluga este obişnuită să-şi trăiască umilinţele până în ziua în care va fi recompensată cu un favor. Un astfel şef, care se trage din tagma slugilor, este plin de resentimente: răspunde în doi peri, se comportă de parcă ar avea fundul opărit, tot ce spune este adevărul suprem, „adevărul“ aprobat şi transmis de partid.

Toată garnitura asta de conducere din PSD se trage din neamuri de slugi.

PSD are un electoral de slugi. PSD dă bani slugilor pentru ca slugile să-l voteze la alegeri, să închidă ochii, să dea din cap, să zică la fel cum zic stăpânii de slugi, proveniţi din slugi. Ăsta nu este electorat, ci o altă adunătură de slugi, care aşteaptă să i se dea o mărire de leafă, un spor, ceva care să-i dea siguranţa că duce o viaţă bună. De slugă. Până la pensie, până la moarte, până la groapă.

PSD nu duce lipsă de slugi. Sunt o mulţime de slugi în sindicate, magistratură, armată, universităţi, televiziuni sau administraţii de blocuri. Pentru că, se ştie din bătrâni, e bine să te dai (slugă) cu cei puternici. Iar PSD este un partid puternic, pentru că promovează cu succes politica de cadre a slugilor, din tată-n fiu, din corupt în corupt, din puturos la puturos, din mediocritate în mediocritate, mereu la putere, din slugă-n slugă.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite