Politică

articolul anterior articolul urmator

Solicit MAE să-l declare pe Viktor Orban persona non grata

14
24 Jul 2015 12:18:21
Bogdan Diaconu
Viktor Orban şi-a programat pentru sâmbătă o declaraţie incendiară la Băile Tuşnad
Viktor Orban şi-a programat pentru sâmbătă o declaraţie incendiară la Băile Tuşnad

Solicit MAE să aibă curajul şi determinarea de a-l declara pe premierul Ungariei Viktor Orban persona non grata şi să-i interzică astfel accesul pe teritoriul României. Un motiv suficient în acest sens îl reprezintă ascunderea şi protejarea de către Guvernul de la Budapesta a infractorului urmărit internaţional Marko Attila.

În plus, Viktor Orban doreşte să ţină un discurs sâmbătă la Tabăra de Vară de la Băile Tuşnad, iar România are şi datoria, şi dreptul să refuze să fie scena declaraţiilor inflamatorii ale unui premier care nu respectă nici justiţia, nici suveranitatea statului român.

MAE mai are şi altă posibilitate de a-l opri pe Viktor Orban să intre în România. Poate să ia exemplul Slovaciei care, în 2009, prin Ministerul Afacerilor Externe, i-a transmis o notă verbală ambasadorului Ungariei în Republica Slovacă prin care i se interzicea preşedintelui Ungariei să intre pe teritoriul slovac. Respectiva notă justifica interdicţia prin Directiva 2004/381 privind libera circulaţie în Uniunea Europeană. Ulterior, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg i-a dat dreptate Slovaciei, considerând că avea dreptul să îi impună această interdicţie preşedintelui Ungariei.

În acelaşi spirit al recuperării demnităţii statului român în condiţiile în care autorităţile nu iau nicio măsură pentru a-l aduce în ţară pe Marko Attila, am lansat şi un apel pentru boicotarea celei mai mari companii din Ungaria, MOL, până în momentul în care Guvernul de la Budapesta îl va preda pe Marko Attila justiţiei din România. Iată textul apelului:

Boicotaţi benzinăriile MOL!

Vă îndemn ca, de astăzi, să boicotaţi benzinăriile MOL, compania maghiară prezentă pe teritoriul României, pentru ca banii voştri să nu mai alimenteze statul ungar, cel mai mare acţionar al acestei companii.

Banii românilor nu mai trebuie să sprijine un stat infractor, adăpost al infractorilor urmăriţi internaţional precum fostul deputat Marko Attila, pe care Guvernul de la Budapesta îl ascunde în Ungaria în dispreţul total al legilor statului român.

Prin ascunderea lui Marko Attila şi prin refuzul de a-l preda autorităţilor române pentru a răspunde în faţa justiţiei, statul ungar a arătat că nu recunoaşte suveranitatea României. Este timpul ca nici noi să nu mai recunoaştem dreptul Ungariei de a face bani în România! Pentru acest lucru nu e nevoie de legi şi nu e nevoie de autorităţi, pentru că am văzut că reprezentanţii României nu sunt capabili să îl aducă pe Marko Attila în faţa justiţiei.

Pentru a pedepsi Ungaria este nevoie doar de bunăvoinţa voastră de a-i administra acestui stat aflat în plină ilegalitate o lecţie pe care să o ţină minte. Boicotaţi benzinăriile MOL şi statul ungar va avea de suferit. Dacă liderii politici din Ungaria îl protejează pe Marko Attila, să plătească şi preţul, să vedem dacă le convine!

Este datoria noastră de români să ne apărăm ţara atunci când reprezentanţii statului nostru se dovedesc laşi şi incompetenţi, ca de atâtea ori. Veniţi să facem noi ceea ce nici MAE, nici Guvernul, nici Preşedinţia României nu au fost în stare să îndeplinească. Haideţi să-i dăm Guvernului Viktor Orban o lecţie pentru nesimţirea de care dă dovadă!

Boicotaţi benzinăriile MOL până când Ungaria îl predă pe Marko Attila!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Alfa Omega
24.07.2015, 13:14:28

Refuz sa cred ca Romania este condusa de asa fraieri sa nu ia nici o masura si sa il intrebe pe cale oficiala ce intentii are ,ca nici presedintele Romaniei nu se poate duce la rusi ca sa ii agite contra lui putin !

-2 (8 voturi)
Nicholas Kazan
24.07.2015, 15:12:10

Tot acolo, dacă ne-am apucat să solicităm, să solicităm și o lege prin care să nu i se mai spună la țuică pălincă, care pălincă vine din ungurește Palinka, pe când țuică vine din necunoscut, dar sună..., mai românește...?? Bună idee??

+5 (7 voturi)
Postolache Nicolae
24.07.2015, 17:35:33

European vorbind, palinca e una si palinka e alta Ca urmare, in conformitate cu normele europene, oricat de traditionala ar fi bautura la noi sau la altii, palinca este demult autorizata la export, cu reguli precise, din care prima cere ca sa fie produsa ori in Ungaria, ori in patru districte din Austria. Se vede cat de colo ca cei din Austria au prins miscarea la timp, n-au lasat Ungaria de capul ei, au fost pe faza cu mintea lor, au dat din coate in momentul fatal, in timp ce noi ne menajam coatele, ca sa nu ni se roada manecile si sa ne prinda criza cu pantalonii rupti. Astazi, brandul este omologat irevocabil sub denumirea de "palinka", interzis sa fie folosit de altii, ca noi, si este catalogat drept o bautura "tare", putand fi produsa cu o concentratie curinsa intre 35% si 70% alcool, dar admisa pentru vanzarea, in magazine, la un standard de maximum 40%. Reguli precise. Ca sa nu fie confuzie, UE a stabilit si arealul fabricatiei produsului specific: intreaga Ungarie si patru districte din Austria. Daca deschideam ochii la timp, poate prindeam si noi cateva judete. Daca nu i-am deschis, n-am prins nimic.

+2 (6 voturi)
Alfonso Della'Disquateka
24.07.2015, 18:08:06

romania este condusa de fraieri si locuita (in parte) de fraieri, de aia o minoritate (cu cap) conduce si tine in lesa o tara....de fraieri.

-5 (13 voturi)
Alfonso Della'Disquateka
24.07.2015, 18:27:25

diaconu asta-i atat de inteligent ca nu-si da seama ca de fapt face reclama produselor unguresti. mai numeste diaconule niste produse unguresti care ar trebui boicotate.... Nu depuneti bani la OTP, nu cumparati masini Audi, Mercedes, Suzuki, pt ca se fac in Ungaria. Nu cumparti Gulyas krem, Eros Pista, Unicum, sampanie Torley, salam Pick, carnati Csabai. Dar nu cumparati nici colaci secuiesti, apa Borsec, bere Ciuc, ca sunt produse de autonomisti! Nicidecum sa nu mergeti la bai la Hajduszoboszlo, Mako si Szeged, ca-i in tara inamica. De Hungaroring sa nu va apropiati! Ardeleni si banateni sa nu folositi aeroportul Franz Liszt, mai bine mergeti la bucale 10 ore pe drumuri judetene, decat 3-6 ore pana in capitala inamica de care va leaga dealtfel autostrada.

-1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările