Soluţia lui Florin Roman pentru criza politică: Să fie transferat portofoliul Sănătăţii către PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman FOTO Facebook
Florin Roman FOTO Facebook

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că liberalii îl susţin 100% pe Florin Cîţu şi că nu se poate pune în discuţie renunţarea la actualul premier, aşa cum propun cei de la USR PLUS. El susţine că „o cale de mijloc” pentru rezolvarea crizei din coaliţie, generată în opinia sa de Vlad Voiculescu, ar fi ca Ministerul Sănătăţii să fie transferat către PNL.

Florin Roman a declarat, la RFI, că Vlad Voiculescu a provocat criza din coaliţie.

„PNL-ul are o singură variantă, varianta este aceea de a merge înainte în această coaliţie. Este dreptul colegilor de la USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătăţii, eu sunt convins că au foarte mulţi oameni pregătiţi pentru a ocupa acest portofoliu. Suntem încă, din păcate, în plină pandemie, suntem într-o perioadă în care se pune problema boicotării unor şedinţe de Guvern, în care se emit acte normative în lupta contra COVID şi eu cred că responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine. Nu cred că orgoliile astea exacerbate, să blocăm o ţară pentru un om, sunt bune pentru ambele partide şi pentru întreaga coaliţie de dreapta, în această perioadă. Cel care a generat toate lucrurile astea este ministrul Voiculescu. Nu liberalii sau nu Florin Cîţu au dat drumul la ordine care afectează viaţa a milioane de români, fără să informeze premierul sau Guvernul României", a susţinut el.

Deputatul liberal a adăugat că PNL nu acceptă varianta propusă de USR PLUS, mai exact continuarea coaliţiei, dar fără Florin Cîţu premier.

„O chestiune de genul ăsta nici nu poate fi pusă în discuţie (...). Noi îl susţinem 100% pe premierul Florin Cîţu, avem mare încredere în el, este un om tânăr, este un om competent, din punctul nostru de vedere, vine cu o foarte mare experienţă în echipa guvernamentală, a fost ministru de Finanţe. Deci nu cred că e vremea în care să aruncăm România dintr-o criză guvernamentală într-o criză politică şi parlamentară, care să se suprapună peste o criză sanitară", a afirmat Roman.

Florin Roman a propus "o cale de mijloc" pentru depăşirea crizei din coaliţie.

„Eu cred că ar putea fi făcută o discuţie, dar foarte serioasă. Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susţinător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condiţiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populaţia era panicată. Eu cred că nu avem timp de experimente. Înţeleg că acum sunt discuţii şi între colegii de la USR şi PLUS, pentru că mandatul de ministru prin domnul Voiculescu revenea PLUS, l-ar vrea colegii de la USR. Poate ar fi o cale de mijloc în această criză să fie transferat acest portofoliu către PNL şi nu doar către PNL, ci către un ministru care a dovedit deja că ştie ce are de făcut într-o situaţie de criză sanitară", a arătat deputatul PNL.

El a exclus un eventual guvern minoritar PNL-UDMR, cu sprijin parlamentar de la PSD.

„E exclusă această variantă, pentru că noi ne dorim să continuăm ceea ce am început şi să respectăm votul românilor, iar românii au spus vrem o coaliţie de dreapta, formată din PNL, USR şi UDMR", a conchis Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite