SONDAJ CSCI: Crin Antonescu nu are nicio şansă în turul al doilea, la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele ultimului sondaj CSCI, realizat în perioada 20-24 martie, arata că ruperea USL a dus la consolidarea PSD şi la continuarea erodării PNL. În acest context, liderul liberal Crin Antonescu nu mai are şanse în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi este puţin probabil ca PNL să ia un scor de peste 15% la alegerile europene, potrivit măsurătorilor.

Crin Antonescu, în variantele măsurate, nu mai intră în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar PNL nu mai ia peste 15% la alegerile europene, se arată în sondaj. Pe de altă parte, PSD îşi consolidează poziţia de lider, cu un scor de 42%, care i-ar putea aduce aproximativ jumătate din mandatele de europarlamentari, în urma redistribuirii.

Astfel, la alegerile europene ar obţine mandate următoarele formaţiuni: PSD, PNL, PDL, PMP şi UDMR. În ce priveşte PDL şi PMP, acestea şi-ar împărţi în mod egal voturile şi mandatele

 Crin, scos de la categoria grea  

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, sondajul CSCI relevă că ieşirea din USL a lui Crin Antonescu echivalează şi cu ieşirea din zona favoriţilor.

Astfel, Crin Antonescu nu ar intra în turul al doilea în nicio variantă. Victor Ponta este favorit, în schimb, să intre în turul al doilea,  fie alături de candidatul PDL, Cătălin Predoiu, fie de Mihai Răzvan Ungureanu

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion de 1120 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 3%.

Citeşte şi:

SONDAJ INSCOP Iohannis, un adversar mai greu pentru Ponta decât Crin

Potrivit cercetării INSCOP Research, în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale,duelul Victor Ponta – Klaus Iohannis ar fi mai echilibrat decât o luptă Victor Ponta – Crin Antonescu.

SONDAJ CSCI: Ponta câştigă în derby-ul cu Antonescu. Crin, principalul vinovat de ruptura USL

Un sondaj CSCI arată că preşedintele PNL Crin Antonescu este principalul perdant al rupturii USL şi cel care a provocat despărţirea PNL de PSD. Totodată, într-o confruntare Victor Ponta - Crin Antonescu în turul II al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta ar câştiga detaşat în faţa lui Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite