Sondaj IMAS. Cine conduce în cursa pentru un nou mandat de preşedinte. Principalul favorit din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis conduce detaşat în preferinţa electoratului pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM. Al doilea clasat e Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE. Pe de altă parte, cea mai bună variantă a PSD ar fi Gabriela Firea, aceasta având o intenţie de vot net superioară faţă de Liviu Dragnea

Datele din sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, arată că dacă în următoarea perioadă ar fi alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis ar obţine 34,9%. La mare distanţă de acesta e liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 13,9%. 

Pe locul al treilea se află Victor Ponta, lider al Pro România, care are o intenţie de vot de 12,7%. Pe locul patru s-ar clasa Dacian Cioloş (PLUS), cu 9,2% intenţie de vot, iar pe locul 5 Liviu Dragnea, care strânge doar 5,3%. 

Intenţie de vot de sub 5% au Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Kelemen Hunor(UDMR) şi Eugen Tomac. 

De asemenea, puşi să aleagă pe cine ar prefera din PSD drept candidat la prezidenţiale, respondenţii au mers în special pe varianta Gabriela Firea. Intenţia de vot pentru aceasta este de 42%, în timp ce pentru Liviu Dragnea 23%, iar 30% dintre aceştia ar dori un alt candidat. 

Sondajul a fost realizat pe 1.010 persoane, în perioada 4-20 decembrie, prin telefon, fiind admisă o eroare +/-3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite