Sondaj IMAS. Cine e principalul adversar al lui Iohannis în cursa pentru un nou mandat. Dragnea, la jumătatea intenţiei de vot de care se bucură Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis are prima şansă pentru a obţine un nou mandat la Palatul Cotroceni, potrivit unui sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM. Principalul adversar, potrivit intenţiei de vot din cercetare, ar fi Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, în timp ce Liviu Dragnea se află mult spate, fiind depăşit de Victor Ponta şi Dacian Cioloş.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Klaus Iohannis ar fi votat de  34,4% din respondenţii sondajului realizat în luna ianuarie de IMAS, la comanda Europa FM. Şeful statului înregistrează o uşoară scădere, de 0.5% faţa de sondajul IMAS din decembrie.

Călin Popescu Tăriceanu l-ar depăşi de aproape trei ori pe Liviu Dragnea, având 15.4% intenţie de vot,  faţă de 6%. De altfel, Tăriceanu a cunoscut o creştere a intenţiei de vot cu 2,5% faţă de luna trecută. 

Pe locul al treilea ca intenţie de vot s-ar situa Victor Ponta – 13.2%, iar pe locul 4 Dacian Cioloş, cu 10.9%. Ambii sunt pe un trend crescător. Ludovic Orban şi Dan Barna au înregistrat procente de sub 3%, 5,2% din respondenţi nu ar vota, iar aproximativ 8% nu vor să răspundă. 

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei. Respondenţii au fost selectaţi aleator de către calculator, prin generarea automată de numere de telefon; Pentru acest studiu au fost intervievate 1011 persoane cu vârste de 18 ani şi peste; Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3.1%.

Sondaj IMAS. Ce procent ar lua PSD şi PNL la alegeri. PLUS şi ALDE, suprizele cercetării

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite