Sondaj IMAS. Ce procent ar lua PSD şi PNL la alegeri. PLUS şi ALDE, suprizele cercetării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD se menţine în continuare pe locul întâi în topul preferinţelor electorale ale românilor, în ciuda măsurilor controversate din ultimele luni, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM. În spatele lor, la doar două procente, se află PNL. Surprizele ultimei cercetări sunt intenţia de vot pentru ALDE şi PLUS.

Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre români ar vota cu Partidul Social Democrat, potrivit sondajului IMAS, pe luna ianuarie, realizat la comanda Europa FM. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente se află Partidul Naţional Liberal, cu 15,2%, adică având un procent în scădere faţă de luna trecută. 

ALDE a înregistrat o creştere spectaculoasă la 9,2% de la 6,3%, în timp ce PLUS, formaţiune condusă de Dacian Cioloş are cu un procent în plus faţă de luna trecută, ajungând la 6,1%. Un procent de peste 5% ar avea şi Pro România. 8,2% dintre cei chestionaţi nu ar merge la vot, în timp ce 23% nu ştiu sau sau nu au vrut să răspundă la întrebare.  

captura

Pentru europarlamentare, în topul preferinţelor electoratului rămâne Partidul Social Democrat cu 17.4%,dar PNL are 16,5%. pe locul trei este USR, cu 9,3%, iar pe locul patru este ALDE, cu 9,1%. 

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei. Respondenţii au fost selectaţi aleator de către calculator, prin generarea automată de numere de telefon; Pentru acest studiu au fost intervievate 1011 persoane cu vârste de 18 ani şi peste; Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3.1%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite