Sondaj IMAS. PSD, în creştere în prag de alegeri. Câte procente a pierdut PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi  Ludovic Orban FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Marcel Ciolacu şi  Ludovic Orban FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

PNL înregistrează în luna noiembrie 28,5% din intenţiile de vot la alegerile parlamentare, în scădere cu aproape patru procente faţă în octombrie, în timp ce PSD începe să câştige procente, arată sondajul IMAS, la comanda Europa FM.

PNL este cotat în noiembrie cu 28,5%, cu patru pocente mai puţin decât în octombrie, când avea 32,6%. Potrivit unor surse liberale scăderea e cauzată de măsurile luate în ultima vreme, printre care şi aceea de a închidere pieţele. 

PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creştere faţă de luna anterioară. În octombrie, în sondajul IMAS pentru Europa FM, Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opţiunile de vot.

A treia forţă politică pe scena românească este USR-PLUS, formaţiunea condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş fiind cotat la 18%, în scădere, în condiţiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4% .

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eşantion de  1.010 persoane cu vârste de 18 ani şi peste şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite